Поредната инициатива, която претендира за родолюбие и патриотизъм е напът

...
Поредната инициатива, която претендира за родолюбие и патриотизъм е напът
Коментари Харесай

Патриотична музика, но без уредени права очаква Музикаутор на пилона Рожен

Поредната самодейност, която претендира за родолюбие и национализъм е напът да се организира в нарушаване на Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП). Става въпрос за събитието по разкриване на пилона на Рожен.

За това сигнализират от организацията на композитори и създатели Музикаутор.

В позицията се показва, че макар многочислените уведомления уредникът - Фондация " Наследство в бъдещето ", отхвърля да уреди правата за музиката, която ще бъде изпълнена по време на събитието.

Това планува, че за следващ път ще бъде извършено събитие с обществено потребление на музикални творби, без създателите да получат справедливо възмездяване за положения труд, акцентират от организацията на създатели и композитори.

Нарушаването на законите в една правова страна е несъвместимо с понятието национализъм, акцентират още. Още по-фрапиращ е фактът, че събитието има формалната поддръжка на редица медии, държавни компании, общини, политици и общественици и се организира под патронажа на президента на Република България, разясняват от Музикаутор.

По думите на изпълнителния шеф на Организацията 30 години, откогато работи Законът за авторското право, не са стигнали да се проумее нуждата от поредна и безапелационна политика на страната по отношение на отбраната на правата на създателите.

Иван Димитров уточни, че повторното включване на България в черния " Списък 301 " на Съединени американски щати за наблюдаване за спазването на правата върху интелектуалната благосъстоятелност е показателно за отсъствието на всякаква отговорност от страна на страната през последните години.

От Музикаутор показват още, че за слоган на акцията за откриването на " Пилон Рожен " е определен откъс от Патриарха на българската литература Иван Вазов: " България заслужава да се потрудим за нея ".

Музикаутор надълбоко има вяра, че не може и не би трябвало да бъде ощетяван трудът на креативните и културни промишлености, който по тази причина е под отбраната на закона. В този смисъл значително за културната сфера е всички уредници на събития в България да уреждат авторските права за музикалните творби.

Припомняме, формалното разкриване на монумента на българското знаме ще бъде на 13 юли, а през идващите три дни ще се организира Съборът на националното творчество и отглеждане на животни " Рожен " 2023.
 Как да признаеш нарушавания в дупка, в която си налял 120 хил.лв.?
Как да признаеш нарушавания в дупка, в която си налял 120 хил.лв.?

Горските стопанства на Министерство на земеделието и храните са дарили 120 000 лева за пилона в Рожен
анкета
Вместо стълб със знаме на Рожен?
Ротация на флагове Паметник на Боби Михайлов Паметник на Бай Ганьо Да преместим Моча там Златен чушкопек Кебапчета на трупчета
Ротация на флагове

Паметник на Боби Михайлов

Паметник на Бай Ганьо

Да преместим Моча там

Златен чушкопек

Кебапчета на трупчета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР