Поредната фалшива новина имахме „честта“ да видим преди дни, като

...
Поредната фалшива новина имахме „честта“ да видим преди дни, като
Коментари Харесай

Медийно дъно! Сайт взриви влака София-Бургас – прокурорите си траят

Поредната подправена вест имахме „ достойнството “ да забележим преди дни, като този път псевдоколегите ни пресолиха манджата отвред. На 30 юли в късния следобяд в уебсайт, наименуван icenews, се появи заглавие: „ България гръмна! Бомба взриви влака София-Бургас “. Със съответните фотоси, показващи раздвоен вагон, полиция, кърви, разхвърляни от детонация движимости и парчета. И допълнение: " десетки потърпевши, очаквайте детайлности ".

Публикацията на мига се популяризира със скоростта на светлината в обществените мрежи. Реакцията на хората беше естествена – всеки има най-малко по един пътуващ с БДЖ непосредствен, родственик, другар. В този дух бяха и мненията – в сигурност ли сме в публичния превоз? Още повече, че не беше доста от дълго време терористичният акт на летището в Бургас, а от жестоката драма с трен на гара Буново са минали трийсетина години.
От създателите обаче опрощение нито се чу, нито се видя. Но не това е най-скандалното. В случая не става дума за каква да е измислена вест. Вече свикнахме някой да дами и развежда Слави всеки месец по три пъти, да го разболява и слага на смъртен одър.

Тази вест вся ужас и беше в положение да провокира суматоха, в случай че не беше светкавичната реакция на платформата WordPress, на която беше основан псевдоновинарникът. Той бе заличен часове след обявата.

Къде са в този момент прокурорите? Защо не се самосезират, да ревизират кой е виновен за стартирането в общественото пространство на ужасяващото известие, с каква цел го е направил, кой е позволил то да се популяризира мълниеносно и да разтревожи десетки хора? В член 326 от Наказателния кодекс за това действие са планувани до 2 години затвор.
Източник: " Марица "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР