Поредна вълна от опити за измама от името на Националната

...
Поредна вълна от опити за измама от името на Националната
Коментари Харесай

Ако получите мейл със zip файл за законови промени и...

Поредна вълна от опити за машинация от името на Националната организация по приходите (НАП) стана факт. Става въпрос за опити на нагли хакери да заразят с вируси наивни консуматори посредством изпращане на известия по е-поща - и то в миг, в който данъчни инспектори вършат усилени инспекции за декларирани касови наличия. Както и в предходни случаи, в текста на известието се показва, че би трябвало да бъде отворен прикачен zip файл, с цел да се запознае получателят със законови промени, касаещи данъчни заявления.

В бодито на текста е написано, че в случай че не се запознаете с атачмънта, рискувате санкция от 500 до 3000 лв. при първо нарушаване и от 1000 до 6000 лв. при наново нарушаване. Точният текст гласи: Все повече са компаниите с изчезнали пари в касите, които по счетоводство са налични Случаите на изчезнали пари в касите на компании, които съгласно счетоводните данни би трябвало да са налични, стават от ден на ден в хода на...

" Напомняме, че при положение на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в период, не уточни или погрешно уточни данни или условия, водещи до установяване на дължимия налог в по-малък размер или до безпричинно понижаване, преотстъпване или освобождение от налог, се санкционира с имуществена глоба в размер от 500 до 3000 лева При наново нарушаване имуществената глоба е в размер от 1000 до 6000 ". По-внимателен взор по отношение на подателите на известията обаче разкрива измамата. Подателите са " японци " - да вземем за пример [email protected]; [email protected] и [email protected]. Многократно от Национална агенция за приходите предизвестяват, че такива обявления не се пускат по електронната поща от организацията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР