Поредна успешна акция за предотвратяване на престъпления срещу интелектуалната собственост

...
Поредна успешна акция за предотвратяване на престъпления срещу интелектуалната собственост
Коментари Харесай

Бизнесдама е арестувана в Пловдив, правила е много пари

Поредна сполучлива акция за попречване на закононарушения против интелектуалната благосъстоятелност и данъчното законодателство бе осъществена през вчерашния ден от чиновници на отдел " Икономическа полиция " от пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Процесуално-следствените дейности са осъществени под надзора на Районна прокуратура - Пловдив. При претършуване на хале в Северна промишлена зона са открити голям брой кашони с облекла, обувки и аксесоари, обозначени със знаците на над 10 световноизвестни търговски марки, без нужни документи за единодушието на правопритежателя.

Изяснено е, че конфискуваните към 6000 продукта били предопределени за разпространяване по интернет посредством куриерски услуги към страни от Европа. Ползвателят на склада - собственичка на еднолично комерсиално сдружение, е арестувана за период до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 172б от Наказателен кодекс.

Работата по документирането му продължава по инструкции на наблюдаващия областен прокурор. Предстои да бъдат назначени съответните експертизи за оценка на размера на вредите на пострадалите юридическите лица, притежатели на предпазените търговски марки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР