Поредна тежка нощ на гръцките острови Родос, Корфу и Евия.

...
Поредна тежка нощ на гръцките острови Родос, Корфу и Евия.
Коментари Харесай

Как да действаме, ако горски пожар приближава към дома ни?

Поредна тежка нощ на гръцките острови Родос, Корфу и Евия. Високите температури не престават да разпалват нови огнища макар бързата реакция на избавителните екипи.

" Ние сме във война - напълно съсредоточени върху пожарите. През идващите дни и седмици би трябвало да останем в непрекъсната подготвеност ", съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис.

Никой не е застрахован от сходно злополучие, по тази причина е значимо да знаем по какъв начин съответно да реагираме при положение на идващ пожар, с цел да спасим себе си и фамилиите си.

Първо и най-важно, уверете се, че вие ​​и вашето семейство сте в сигурност.Всичко останало може да бъде сменено.Ако бъде подредено от управляващите, неотложно изпълнете всички заповеди за евакуация и знайте, че в случай че нещо се случи, избавителните служби ще направяттова, което е вярно за вас - без значение дали това е да ви се откри безопазно място, или да бъдете евакуирани навременно.

Ако имате време да предприемете дейности и пожарите са задоволително надалеч, с цел да не заплашват сигурността ви, ето някои неща, които можете да извършите, с цел да помогнете на пожарникарите и да сведете до най-малко вредите в дома си:

1. Слушайте управляващите

Ако кажат евакуация, напуснете дома си неотложно.

2. Ако видите пожар, докладвайте

Може да сте първият, който ще забележи „ гореща точка “, тъй че неотложно се обадете на 112, в случай че видите пожар, даже и да е дребен.

3. Спрете подаването на газ

Изключете пропана от резервоара или природния газ от измервателния апарат и изключете всички пилотни светлини.

4. Проверете си вентилационните отвори

7. Улеснете пожарникарите

Ако домът ви е затворен, оставете портата отворена, с цел да позволите на пожарникарите елементарен достъп до вашия парцел.Свържете градинските маркучи към външни кранове.Напълнете кофи с вода и ги разположете към къщата.Поставете стълба до къщата си, тъй че пожарникарите да имат елементарен достъп до покрива ви.

8. Вода

Поставете пръскачки за трева на покрива и покрай надземните резервоари за гориво.Намокрете покрива и храстите, само че не оставяйте пръскачките включени или водата да тече, защото това може да повлияе на водното налягане.

9. Проверете за жарава

Дори и най-малката жарава може да провокира пожар, тъй че непрестанно проверявайте покрива и тавана за плам, пушек или огън.

10. Подгответе вашите комплекти за евакуация

Уверете се, че вашитекомплекти за евакуацияса подготвени за потегляне – за вас, вашето семейство и вашите домашни любимци,в случай, че би трябвало да напуснете.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР