Поредна тежка нощ изкараха хората в наводнените села Богдан и

...
Поредна тежка нощ изкараха хората в наводнените села Богдан и
Коментари Харесай

Започва отстраняването на щетите от наводненията в карловските села Богдан и Каравелово

Поредна тежка нощ изкараха хората в наводнените села Богдан и Каравелово, към момента не е възобновено електричеството в региона. Предстои разчистването на тонове кал и дървета, които прелялата река довлече остави в селищата, съобщи БНР .

Кризисният щаб на община Карлово се събира тази заран, за оглед на вредите в селата Богдан и Каравелово. Там следва да стартира почистване на тонове кал и дървесина, останали след наводнението в петък. Цяла нощ спешни екипи дежуриха на място.

В карловските села Богдан и Каравелово - най-засегнати от прииждането на река Стряма,  следва разчистването на тонове кал и дървесина, влачени от водната буря.  До късно вечерта продължи и подготовката на краткотрайния мост сред Богдан и Московец, с цел да се обезпечи транспортна връзка с откъснатите от бедствието. Аварийните екипи останаха и тази нощ да дежурят на място. 

В Каравелово към този момент събраха рано сутринта към 50 доброволци, най-вече от самото село, които потеглят към неговата откъсната част, с цел да стартира разчистването на домовете:

" С кофи, с лопати, за почистване сме се подготвили. Много е зле. Къщи съборени, ужасно е ".

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР