Поредна порция скандали пламнаха в парламента покрай правомощията на главния

...
Поредна порция скандали пламнаха в парламента покрай правомощията на главния
Коментари Харесай

Нова драма в НС: да има ли живо излъчване на дебата за съдебната власт

Поредна порция кавги пламнаха в Народното събрание около пълномощията на основния прокурор Иван Гешев. Повод този път бе вкарването на второ четене на измененията в Наказателно-процесуален кодекс, които засягат и пълномощията на основния прокурор. Българска социалистическа партия първо скочиха против Росен Желязков поради решението му да вкара законопроекта през днешния ден, макар че отчетът на правната комисия е постъпил в деловодството на Народно събрание минути пред 11 ч. След това обаче абсурдът се развихри по посока дали дебатът по закона да се предава онлайн по Българска национална телевизия и БНР.

Мнозинството в залата се опълчи, а Любен Дилов даже посочи, че 23 медии предавали директно. И до момента в който Българска социалистическа партия минаха през хрумвания по кой канал на Българска национална телевизия да се излъчва, " Възраждане " дадоха по-екстравагантен вид - да е по военния канал. Причината - поради изнесеното от Радостин Василев партията съзря опити за шпионаж и реши, че " в обстановка на рецесия, в каквато е българската държавност, би следвало тези, които са натоварени с сигурността, а точно военните, да са в течение на решенията в Народното събрание ". 

Георги Свиленски пък разгласи, че всеки петък сред 11 и 12 ч. камерите на Българска национална телевизия очаквали да има парламентарен надзор. " Не бъркаме никаква тв скица, Българска национална телевизия 1 чакат да предават Народно събрание. 23 канала предават, а не националната медия. Така се случват записите на Радостин Василев - когато се излъчва онлайн от някъде си ", съобщи социалистът.

Депутатите обаче по този начин и не пуснаха онлайн дебатите по законопроекта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР