Поредна осма жена обвини бившия президент на САЩ Джордж Буш

...
Поредна осма жена обвини бившия президент на САЩ Джордж Буш
Коментари Харесай

Осма поред жена обвини Джордж Буш старши в тормоз

Поредна осма жена упрекна някогашния президент на Съединени американски щати Джордж Буш старши в полов тормоз, заяви BBC. Жената помолила да не се разкрива името й, защото има допуск до секретни данни.
В изявление тя описа, че случаят е станал през 2004, когато работела като преводачка на договарянията сред тогавашния президент Буш и министъра на защитата на Испания Хосе Боно Мартинес.
Срещата се състояла в миг, когато новият испански министър председател Хосе Луис Сапатеро декларирал, че изтегля испанските войски от Ирак. Буш-старши, който тогава бил на Иберийския полуостров, се срещнал с военния министър на Испания.
Според Би Би Си министър Мартинес се е опитал да употребява срещата, с цел да сътвори връзки на по-голямо доверие сред преди малко заелия поста испански министър председател и американската администрация отпред с Буш, съобщи БГНЕС.
„ Когато пристигна време за фотография, Буш настоя и аз да бъда на фотографията. Помня, че си помислих, че това е необичайно, нормално оставаме отвън кадър”, сподели дамата. „ Той ме хвана за задните елементи. Помислех, че е станало инцидентно, само че той го повтори.”
Жената акцентира, че тогава, преди 23 години, си замълчала, тъй като обстановката не й давала опция да се възмути обществено. „ Бях повече ядосана, в сравнение с смутена, само че при тези условия не можех да кажа нищо. Помня, че в този миг си помислих, че той го направи, тъй като знаеше, че не мога да кажа нищо. Как можех да направя сцена в наличието на министъра, като имах поради, че атмосферата беше толкоз напрегната поради това, че държавното управление на социалистите изтегля войските?”
Преводачката разказала на децата си какво е станало, само че не подхванала нищо по въпроса. Сега добила храброст да приказва, откакто няколко дами отправили аналогични обвинявания.
До момента 7 дами бяха обвинили 41-вия президент на Съединени американски щати, който в този момент е на 93 години, в полов тормоз. Шест от случаите са били в интервала 2003-2016, а един – през 1992, когато Буш още беше президент.
Представител на Буш старши изясни държанието на политика с това, че той е в инвалидна количка и неизбежно ръката му се плъзга под талията на тези, които се снимат с него. Последната жена, отправила обвинявания обаче, акцентира, че по времето на случая Буш не е употребил инвалидна количка и на фотографията всички са били прави.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР