Поредна надежда за победа над дадоха на света учени от

...
Поредна надежда за победа над дадоха на света учени от
Коментари Харесай

Учени откриха истински убиец на коронавируса

Поредна вяра за победа над дадоха на света учени от университета в Питсбърг. Те са разкрили най-малкото протеиново съединяване, което обезврежда вируса SARS-CoV-2. Резултатите от съответното проучване са оповестени в списание Cell, прецизира БГНЕС.
Експертите от американския университет са направили бърз разбор на 100 милиарда евентуални молекули, които могат да се свържат с основния S-протеин на ковид, участващ в инфектирането на човешкия организъм. В резултат на това учените са разкрили протеиново съединяване, 10 пъти по-малко от антитяло с цялостна дължина, което, сливайки се с част от имуноглобулина, образува лекарството Ab8 и придобива функционалностите на антитяло с цялостна дължина.
 Откриха молекула РНК, която може да подтиска разпространяването на коронавирусите Откриха молекула РНК, която може да подтиска разпространяването на коронавирусите
Руски молекулярни биолози откриха в клетките на индивида и на мишки молекула на РНК, способна да се съединява с частици на разнообразни видов...
По-нататъшни опити демонстрират, че даже най-ниските дози Ab8 доста понижават броя на вирусни частици в инфектирани с ковид лабораторни животни. Учените означават, че дребният размер на молекулата усилва способността й да се дифузира в тъканите, оказва помощ за по-добрата неутрализация на вируса, а също по този начин разрешава приложението на лекарството посредством поемане. Освен това откривателите заключават, че лекарството не се свързва с човешките кафези, като по този метод минимизира отрицателните странични резултати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР