Поредна къща изгоря в смолянското село Момчиловци. Домът е на

...
Поредна къща изгоря в смолянското село Момчиловци. Домът е на
Коментари Харесай

Отново изгоря къща преди зимата в Момчиловци

Поредна къща изгоря в смолянското село Момчиловци. Домът е на шестчленното семейство Костадинови - баба и дядо, двамата им сина и внучката им с дребното й момиченце на по-малко от две години, заяви кметицата на селото Сийка Суркова. Семейството е евакуирано, а къщата е необитаема след пожара.

Пожарът в къщата на Костадинови евентуално е провокиран от комина.

Изгорял е покривът и най-горният етаж, а другите два са наводнени.

„ Покривът и третия етаж изгоряха като факли, тъй като са с гредоред, макар бързата интервенция на пожарникарите. Нужни са 30 мин. на огнборците, с цел да дойдат от Смолян в Момчиловци.

В селото известяват по традиция за пожар с камбанен звън и всички се събират да гасят. Едновременно с това подават сигнал на тел. 112. Семейството е приютено при родственици. " Докато се устроят още веднъж, разгласяваме огромна дарителска акция и ще им оказваме помощ да влязат в естествения темп на живот ", сподели Суркова. Къщата на Костадинови е до тази на Роска Николова, която се подпали през 2016 година Миналата година изгоря и къща, в която живеят три генерации. Тя бе възобновена напълно с дарения.

Момчиловци недоволстват, че нямат пожарна кола и събраха подписка. " Разоворях персонално с шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ към Министерство на вътрешните работи основен комисар Николай Николов и той разпореди в Момчиловци да има пожарна. Стара. Излязла от приложимост. Но пожарна, с която да се реагира в първите минути като лумне огънят. Кметството не може да я изиска, би трябвало да го направи общината. И го направи. Сега месеци наред чакаме да ни я даде, откакто мъже от Момчиловци я ремонтираха в двора на пожарната в Смолян. И обявиха подготвеност непринудено да я поддържат ", изясни Суркова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР