Поредна жертва на COVID-19. Още един лекар загуби битката с

...
Поредна жертва на COVID-19. Още един лекар загуби битката с
Коментари Харесай

Колега на починалия лекар: Работеше денонощно, беше стожерът на болницата

 Поредна жертва на COVID-19. Още един доктор загуби борбата с подлия вирус. Това е лекар Милан Първанов, шеф на отделението по анестезиология и интензивно лекуване в МБАЛ " Иван Скендеров " в Гоце Делчев.

Д-р Първанов почина вчера в болница " Пирогов ", където е бил приет в болница. Неговите сътрудници бяха шокирани от новината. Години наред те са работили с доктор Първанов, дефинират го освен като огромен експерт, само че и като доста добър и безрезервен доктор и човек.

" Д-р Първанов беше най-всеотдайният човек, който познавах. Той беше един от анестезиолозите. И през вчерашния ден, и през днешния ден отново споделям, че е извънредно мъчно да се приказва в минало време за този човек. Той работеше непрекъснато, спасяваше непрекъснато, от първия миг беше на първа линия, не се изплаши. За страдание обаче от това си отиде ", описа пред БНТ медицинската сестра на АГ отделението Надежда Костова.

Инфекциозното и Вътрешното поделение, както и това по Неврология в болничното заведение в Гоце Делчев от един месец са COVID-отделения. Лекарят е бил извънредно претрупан, тъй като е бил и реаниматор, и анестезиолог за цялата болница.

" Идваха сътрудници, които чу помагаха, само че той беше стожерът на тази болница ", сподели още сестрата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР