Поредна измама в интернет за продажба на лекарство за кръвоносните

...
Поредна измама в интернет за продажба на лекарство за кръвоносните
Коментари Харесай

Нова измама: Рекламират лекарство от името на извевестен кардиолог

Поредна машинация в интернет за продажба на " лекарство " за кръвоносните съдове, което, съгласно мошениците, удължавало живота с 10-15 години. Този път е употребявано името на началника на Клиниката по кардиология на Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи дод. Сотир Марчев.

" Измамници разгласяват мои фотоси и биография, както и подправено изявление с мен, в което предлагам подправено лекарство ", сподели доцент Сотир Марчев по NOVA.

 Мошеници замесиха прочут кардиолог в онлайн машинация с медикаменти Виж още

Той е подал тъжба в полицията и моли хората да не се хващат на онлайн измамата.

" Поуката от това е да не стартирате нови медикаменти, преди персонално да се консултирате с вашия доктор. Нови лекарства се стартират единствено след консултация ", уточни доцент Марчев.

Кардиологът изясни, че пациенти са почнали да го търсят, с цел да се уверят дали информацията за препарата е истина.

Самият той няма визия какво съставлява подправената хранителна добавка или лекарство.

Опасението на доцент Марчев е, че всеки негов сътрудник може да стане жертва на сходна машинация. Затова незабавно е написал опровергаване във фейсбук. Там обаче не влизали възрастни хора и те се хващали на въдицата.

Измамниците не давали собствен телефонен номер, а те звъняли на поръчалите добавката. Хора казвали, че се обаждала жена с съветски акцент.

Това не е първият случай, в който измамници популяризират някакво лекарство с неговия облик, в лъжливите си схеми замесват и други меедици. Наскоро бе употребявано името на различен изнестен кардиолог у нас - проф. Младен Григоров. С неговата фотография и измислено изявление, мошеници популяризираха във Facebook чудодейно лекарство за пречистване на кръвоносните съдове. Според подправената вест хапчето удължава живота на човек най-малко с 15-20 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР