Поредна измама в интернет. Сайтове използват името на заместник-министър на

...
Поредна измама в интернет. Сайтове използват името на заместник-министър на
Коментари Харесай

Сайт мами с името на зам.-здравен министър и логото на БНТ

Поредна машинация в интернет. Сайтове употребяват името на заместник-министър на опазването на здравето и логото на Българска национална телевизия за реклама и продажба на лекарство за кръвно налягане. Здравното министерство подаде сигнал в ГДБОП за злоупотребата.

С логото на Българска национална телевизия уебсайт в интернет разгласява подправено изявление с млад българин, основал лекарство за намаление на кръвното налягане. Студентът получил предложения от доста международни компании, само че предпочел да работи с българското здравно министерство, дейностите координирала заместник-министърът на опазването на здравето Светлана Йорданова.
Светлана Йорданова -зам.-министър на опазването на здравето: Чувствам се доста неуместно. Този линк получих от мои другари, които инцидентно са попаднали в интернет. Нямаше нужда на тях да им изяснявам,че нямам нищо общо, тъй като ясно проличава,че се употребява напълно друга фотография. Това е уебсайт, който популяризира подвеждаща информация.
За да си купим чудодейното лекарство от подправения уебсайт, предоставяме имена и телефонен номер. Няколко минути по-късно с нас се свърза мъж, представящ се за съветник.
Консултант-продавач: Продуктът се употребява всеки ден без спиране. Под съветски лиценз се създава, се създава в България. Познат е и в Института по медицина. - Къде е този институт?- Дали се бъзикате с мен господин, Андрей? Как не знаете къде е Институтът за медицина?
Такъв институт у нас не съществува, само че съгласно консултанта, от него зависи дали обещано лекарство ще се продава на българския пазар. Оказва се, че продуктът, който предлага уеб страницата, е хранителна добавка.
Светлана Йорданова -зам.-министър на опазването на здравето: Няма нищо общо с лекарствен артикул, още веднъж наблягам. Какъв е състава на тази добавка нямаме визия. Това може да се направи единствено след обширно изследване.
Фалшивият уебсайт няма магазин, от който да си купим продукта, единственият вид е доставка с пощальон.
- Консултант-продавач: При приемане на пратката - тогава си плащате.- Българска национална телевизия какво общо има с това лекарство?- Пусната е реклама, да има реклама.
Фалшивият уебсайт беше спрян след сигнала на здравното министерство, само че наши фенове алармираха,че има сходен със същото наличие. А от здравното министерство предизвестяват да внимаваме когато си купуваме медикаменти в интернет.
Светлана Йорданова -зам.-министър на опазването на здравето: Трябва да обърнем внимание на българските жители. Изключително доста рискуват личното си здраве, когато купуват лекарствени артикули или някакви хранителни добавки, които са маскирани, като лекарствени артикули.
Сайтовете, които търгуват с медикаменти имат лого, посредством което можем да проверим дали са същински, изясни зам.-министър Йорданова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР