Поредна изключително напрегната нощ прежива Хамбург. Започналите като мирни протести

...
Поредна изключително напрегната нощ прежива Хамбург. Започналите като мирни протести
Коментари Харесай

Среднощни екшън сцени в Хамбург

Поредна извънредно напрегната нощ прежива Хамбург. Започналите като мирни митинги минаха в конфликти сред стачкуващите и полицията. Близо 200 служители на реда са ранени, а 90 души са арестувани. Има и доста нанесени материални вреди, съобщи Българска национална телевизия. Близо 100 хиляди са участниците в митингите против политиките на Г-20. И до момента в който денем охраняващите 15 хиляди служители на реда съумяха да запазят ситуацията относително спокойна, то вечерта обстановката ескалира.

Около 2000 крайнолеви деятели нахлуват в предградие на Хамбург. Чупят витрини, ограбват магазини и подпалват коли. Пламъците на огнените барикади по улиците доближават височина от един метър. Полицията се пробва да пробие барикадите с бронирана техника и водни оръдия, а стачкуващите изстрелват по служителите на реда фойерверки и сигнални ракети. Група стачкуващи атакува служител на реда, който създава сигнален изстрел и съумява да се измъкне незасегнат.

Временно в центъра на Хамбург придвижването на градския превоз беше спряно. В интервенцията по разпръскването на стачкуващите се включиха и спецчастите. Полицаи от други елементи на Германия са пристигнали на подкрепление за втория ден на форума на Г-20.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР