Поредна история на насилие срещу малолетно момиче, със съмнения за

...
Поредна история на насилие срещу малолетно момиче, със съмнения за
Коментари Харесай

Селски кмет, обвинен за бой с колан на 13-годишно момиче, се размина със съда

Поредна история на принуждение против малолетно момиче, със подозрения за рецидивистка демонстрация - този път обвиненият причинител е кметът на село Иречеково, област Ямбол.

Нападението се е случило през април тази година, само че за него се схваща няколко месеца по-късно, откакто бащата на потърпевшото дете се оплаква пред bTV. Димитър Димитров споделя, че щерка му е ударена три пъти с колан от кмета на селото Николай Генов, откакто си е играела пред неговото заведение и е вдигала звук.

Генов в началото отхвърля пред кореспондента на bTV Дани Атанасова да е удрял момичето, само че в запис, изработен при изключена камера, той назовава детето " жив урод ", тъй като било " невъзпитано и извънредно ".

Кметът е предложил извънсъдебно съглашение на фамилията, което не е признато, а бащата е желал да го съди. Малко откакто казусът е излъчен в новините на малкия екран обаче, юристът на Димитров получава ново предложение за конвенция и то е признато.

Нито кметът, нито бащата на потърпевшото дете са се съгласили да приказват наново пред камера.

Репортерът на bTV споделя отвън ефир, във Facebook-профила си, че е получавала позвънявания от адвокатката на кмета и от " другари на кмета " в дните преди плануваното директно включване от Иречеково.

Адвокатката пробвала да я убеди " за какво не би трябвало да демонстрираме случая, по какъв начин ще съсипем " свястното момче " (кмета) и какъв брой нездравословни сме ние, публицистите ". Атанасова твърди, че при последвалите позвънявания от другари на кмета (които тя не идентифицира), са обяснявали, че " пазиме деграданти, тъй като бащата е отпадък, детето- също ".

Тя твърди, че има сигнали за други случаи на експанзия от страна на Генов, само че никой не желае да приказва непосредствено срещу кмета от боязън.

Адвокатът на фамилията също споделя, че съгласно бащата има най-малко един директен очевидец на багра против детето и още един очевидец, който можел да уточни и други незаконни действия на обвинения причинител. Защитникът обаче не разговарял с тях и " не познава страните ".

Според юриста, даже да беше даден на съд, кметът евентуално щеше да се размине с санкция, тъй като има чисто правосъдно минало.

Генов ръководи село Иречеково от 2005 година насам. Печели частични локални избори преди 18 години, като в идващите четири кметски вота е избиран постоянно от първи тур, с листата на Българска социалистическа партия.

Нанасянето на лека телесна щета на малолетно лице другояче се санкционира с до 3 години затвор по Наказателен кодекс.
·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР