Поредна бурна нощ на протести в Република Северна Македония -

...
Поредна бурна нощ на протести в Република Северна Македония -
Коментари Харесай

Задържаха мъж, стрелял във въздуха, по време на протеста в Скопие

Поредна бурна нощ на митинги в Република Северна Македония - локалните поданици не са удовлетворени от така наречен " френско " предложение, което би трябвало да реши разногласието сред София и Скопие и да даде ход на участието на Северна Македония в Европейския съюз.

На моменти напрежението ескалира - към административните здания летяха камъни и бутилки минерална вода, бяха чути изстрели. По-късно от македонското министерство на вътрешните работи оповестиха, че е задържан 40 годишен мъжът, стрелял с револвер във въздуха, до момента в който протестиращите са се движили от постройката на държавното управление на Република Северна Македония към Министерството на външните работи.



Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви, че против него е имало опит за нападение. Очаква се в идващите дни така наречен " френско " предложение да бъде импортирано за разискване в Събранието.

България ще реагира на езика на омразата по време на демонстрациите с протестна нота съобщи министърът в оставка Теодора Генчовска.



Вижте повече от нашия делегат в Скопие тук:

Снимки:БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР