Поредна безсънна нощ. Водната стихия в страната обхвана още населени

...
Поредна безсънна нощ. Водната стихия в страната обхвана още населени
Коментари Харесай

Има ли опасност от преливането на язовир Огоста?

Поредна безсънна нощ. Водната буря в страната обхвана още обитаеми места в Северозападна България. Областните шефове на областите Монтана и Враца са в подготвеност да изтеглят жителите на врачанското село Хайредин и град Бойчиновци, селата Портитовци, Ерден, Кобиляк и Лечево, и ниските елементи на селата Мърчево, Владимирово и Грошмин, Монтанско, съобщи NOVA.

В село Портитовци хората описаха, че все още няма заплаха за къщите в обитаемото място от нарасналото равнище на река Огоста. " Имаше една къща в края на селото, кметът сътвори организация да бъде предпазена с чували пясък и баластра. Спрямо събота равнището на реката е леко спаднало ”, уточни един от локалните поданици. Той съобщи, че село Владимирово, което е по поречието на реката е залято.

" Ситуацията с язовир " Огоста ” е естествена. Продължават да се изпускат количествата, които са планувани от сътрудниците от " Напоителни системи ”, които са оператор на оборудването. До късно нощес равнището на язовира беше на 4 метра до преливане през преливника, което ни накара да заключим, че няма да има такова ”. Това съобщи в ефира на " Събуди се ” основен комисар Александър Джартов, шеф на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР