Поредна баскетболна инициатива подготвя Национална Баскетболна Лига. По идея на

...
Поредна баскетболна инициатива подготвя Национална Баскетболна Лига. По идея на
Коментари Харесай

Лавар Бол, Биг Болър Бранд и Младежката баскетболна асоциация на САЩ идват в България

Поредна баскетболна самодейност приготвя Национална Баскетболна Лига. По концепция на генералния управител на Лигата Лили Борисова България ще бъде включена като една от локациите на Лигата, основана и поддържана от нашумялата оттатък океана фамилия Бол.

Програмата на отбора на братя ЛаМело и ЛиАнджело Бол, която пътува и се състезава в разнообразни местоположения ще бъде на Балканите и София е една от дестинациите за ивент мениджърите на тура. След контакти сред европейските представители на Младежката баскетболна асоциация и управлението на НБЛ за извънредно къси периоди беше уговорена локация, дата, час и тим, с който американците ще премерят сили.

По предварителна информация Лавар Бол също трябваше да дойде с тима в България, като НБЛ в партньорство със сериозна българска цифрова платформа беше провела редица участия в телевизионни излъчвания, медии и интензивности в продължение на 3 дни за промотиране на баскетболната игра, марката на семейство Бол и този на НБЛ, само че в понеделник (5.11.), от JBA осведомиха, че се е наложило Лавар да напусне Европа незабавно заради фамилни каузи.

Балканският тур включва още визити на Македония, Хърватия, Словения, Румъния и Турция, а предходната седмица турнето мина през Белгия, където беше посрещаното с голям интерес.

"Датите, които тимът от Младежката баскетболна асоциация таргетират са 16-18 ноември, В този кръг на НБЛ, тимът на Академик почива и персонално аз считам, че на този стадий няма по-подходящ съперник за американския отбор у нас. Разликата във възрастта на двата тима няма да е осезателна. JBA състезателите са на възраст 16-19 години, а междинната възраст на тима на Георги Давидов е 19.81 години. Програмата на Академик разрешава срещата да се реализира, а треньори и управление незабавно прегърнаха концепцията като виждат извънреден късмет да премерят сили с връстниците оттатък океана и с наслада одобриха да се включат в плана. Благодаря им за реакцията! ", описа Борисова.

Мениджърът на НБЛ показа още: "Поради късната поръчка от страна на JBA и непрекъснатите промени, които настъпват при тях, имаме безусловно две седмици да организираме мача, да го обявим и промотираме. Не се колебая, че ще се оправим с помощта на годините насъбран опит по образуване на събития от баскетболен темперамент. Единствен минус на късното оповестяване е рискът, че залата ще остане празна и неналичието на опция да се провежда по-сериозна медийна и маркетинг тактика, с цел да се употребява цялостния капацитет на известността на марката Бол. Идеи имаме доста, само че време никакво ".

"Лично аз не знаех доста за историята на фамилията и тази младежка асоциация, само че с интерес открих, че са много известни в Съединени американски щати и измежду младите в международен мащаб. Facebook е сътрудник на личното риалити шоу на семейството, като първият епизод е гледан от публика от 26 милиона фенове, а почитателите им в обществените мрежи са впечатляващи ", добави Борисова.

Срещата сред Академик от Правец със старши треньор Георги Давидов и сборната групировка на младежката баскетболна асоциация, предвождана от братята Бол, ще се състои в неделя (18 ноември) от 15:00 часа в столичната зала "Универсиада ", директно преди дербито на 7-ми кръг Левски Лукойл - Рилски състезател (Самоков).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР