Поредна авария остави Перник без топла вода. Проблемите започнаха, след

...
Поредна авария остави Перник без топла вода. Проблемите започнаха, след
Коментари Харесай

Студен душ: Поредна авария удължи проблема с топлата вода на Перник

Поредна повреда остави Перник без топла вода. Проблемите започнаха, откакто предишния четвъртък се скъса дигата на шламохранилището на Топлоелектрическа централа " Перник ". На този декор Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно контролиране стартират взаимна инспекция на сдружението.
Проверки в " Топлофикация Перник " поради пробива в дигата на шламохранилището Те ще бъдат направени от Министерството на енергетиката и КЕВР
В дома на Донка шести ден топлата вода не потича. Жената е пенсионер. Грижи се за болния си наследник. Средства за бойлер няма. „ То като фикуси се поливаме. Много е мъчно по този начин “, споделя и друга жена и показва, че непрестанно заплаща фантастични сметки.

Снимка: btvnovinite.bg

Вода трябваше да има от сутринта, само че повреда на парогенератор на теца още веднъж осуети това.

„ Това тук ни наподобява малко на играта " ще го създадем напук ". Вие ни спирате шламохранилището, ние водата “, означи кметът на Перник - Станислав Владимиров.
Перничани без топла вода: Плащаме фантастични сметки, а проблеми има непрекъснато Водната сага в миньорския град сякаш няма край
Дигата на шламохранилището е възобновена, само че то към момента не работи. Седмица след повредата, регионът тук продължава да не е изчистен, а стадионът е затрупан с шлам.

Снимка: btvnovinite.bg

На въпрос към РИОСВ-Перник дали шламохранилището ще проработи, бяхме трансферирани към Министерството на енергетиката.

Снимка: btvnovinite.bg

От там оповестиха, че не виждат причина ведомството да се произнася. Но ще ревизират техническото положение на парогенератора, както и лицензите за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

Снимка: btvnovinite.bg

А жителите на кварталите наоколо до шламохранилището заплашват с митинги, в случай че то не престане да действа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР