Поредицата от лични писма и картички, писани от принцеса Даяна,

...
Поредицата от лични писма и картички, писани от принцеса Даяна,
Коментари Харесай

Лични писма на принцеса Даяна разкриват притесненията ѝ след развода: „Всичко е отчайващо и грозно“

Поредицата от персонални писма и картички, писани от принцеса Даяна, в които разкрива по какъв начин се усеща от развода с (тогава) принц Чарлз, следва да бъдат продадени на търг на 16 февруари , оповестяват от.

Става въпрос за 32 писма и картички, изпратени сред 1995 и 1996 година до нейните другари Сузи и Тарек Касъм , които живеят в Лондон.

В кореспонденцията си Даяна разкрива, че не би се съгласила да се раздели с Чарлз, в случай че е знаела, че всичко към развода им ще бъде толкоз „ отчайващо и грозно “ .

Принцесата на Уелс написа още за изолацията и за опасенията, че телефонът ѝ в двореца Кенсингтън е „ непрекъснато подслушван “ .

Тя благодари на приятелите си Сузи и Тарек, че са чествали Коледа с нея през 1995 година , до момента в който синовете ѝ, принц Уилям и принц Хари, са били в Сандрингам с татко си и кралското семейство.

Съпрузите Касъм продават писмата, тъй като „ притежанието на документите е огромна отговорност “, с която не желаят да натоварят наследниците си. По-личните и поверителните писма обаче фамилията взема решение да резервира отвън общественото внимание.

Сузи и Тарек съобщават още, че „ се усещат извънредно привилегировани , че са имали опцията да опознаят принцесата толкоз от близко “. Те са били „ изумени “ от „ невероятния резултат “, който Даяна имала върху „ всеки човек, с който влизала в контакт “ и по какъв начин „ обожанието на хората към [нея] не е намаляло след трагичната ѝ гибел “.

Аукционната къща, която дава отговор за продажбата, съобщи, че е станало ясно „ какъв брой разчувствани са хората от опцията да имат част " от Даяна , което е още един фактор, повлиял на решението на Касъм да продадат писмата на търг.

Писмата ще се продават поотделно и приходите ще бъдат дарени на благотворителни организации, подкрепяни от принцесата.

В едно от тях, от 28 април 1996 година, Даяна анулира взема решение да не отиде на опера заради напрежението, което изпитва от раздялата с Чарлз .

„ Изживявам доста сложен интервал и натискът е сериозен и идва от всички страни. Понякога е прекомерно мъчно човек да държи главата си изправена, а през днешния ден съм на колене и просто жадувам този бракоразвод да завърши, защото цената му е голяма. "

Почеркът на принцесата, нормално явен и равномерен, се утежнява към края на писмото, евентуално поради напрежението, което е изпитвала, до момента в който е писала.

На 20 май 1996 година тя написа до госпожа Касем, че се притеснява, че телефоните в двореца Кенсингтън се подслушват.

„ Ако знаех преди година какво ще преживея, преминавайки през този бракоразвод, в никакъв случай нямаше да се съглася. Всичко това е отчайващо и грозно. “

Даяна и семейство Касем се срещат през август 1995 година по време на постоянните визити на принцесата в медицинския център Royal Brompton. В доста от писмата тя откровено благодари на двойката за подаръците и прочувствената поддръжка .

Намеквайки за това по какъв начин се е чувствала като част от кралското семейство, Даяна написа до приятелите си: „ Изключително съм трогната от това какъв брой ме защитавате и двамата. Не съм привикнала с това ! “

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР