Поредицата от изказвания на руския президент Владимир Путин издават имперските

...
Поредицата от изказвания на руския президент Владимир Путин издават имперските
Коментари Харесай

Денков: Русия има апетити и към страни от ЕС

Поредицата от изявления на съветския президент Владимир Путин издават имперските упоритости на Русия. Това съобщи пред публицисти в Брюксел министър председателят Николай Денков.

По думите му Русия има вкус и към страни, които сега са част от Европейски Съюз. Според него би трябвало да сме деликатни към подобен вид изявления и да сме готови за дейностите на Русия. Денков посочи, че можем да се подготвим като се интегрираме в структурите на НАТО и превъоръжим българската войска.

По отношение на Шенген той уточни, че договарянията не престават. Министър-председателят разясни, че е провел среща с канцлера на Австрия Карл Нехамер, президента на Румъния Клаус Йоханис и ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Денков акцентира, че влизането на страната в Шенген, освен по въздух, само че и по сухопътните граници е извънредно значимо за страната. Премиерът добави, че е нашата страна е направила предложение по какъв начин да се подходи. Европейската комисия ще бъде посредник за договарянията за присъединението на България в Шенген, сподели още Денков.

Той съобщи, че Европейски Съюз е единен към започването на преговори за участие с Украйна. По думите му единственото изключение е Унгария в лицето на Виктор Орбан. Денков посочи, че през януари ще има спомагателна среща, на която ще се търси единодушието на унгарския водач.

Той увери, че се следи и обстановката с пленения български кораб в Арабско море. Според него там обаче към момента има огромна неизясненост.

Премиерът осъди още един път офанзивата на " Хамас " против Израел. Всички форми на тероризъм са неприемливи, безапелационен бе той.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР