Поредица силни земетресения удариха Централна Турция през нощта. По данни

...
Поредица силни земетресения удариха Централна Турция през нощта. По данни
Коментари Харесай

УЖАС! Серия мощни земетресения в Турция, най-силното е било със 7.8 по Рихтер!

Поредица мощни трусове удариха Централна Турция през нощта. По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център магнитудът на най-силния трус в 3.17 часа българско време е бил 7.8 по скалата на Рихтер, до момента в който турските сеизмолози са отчели 7.4.

По данни на организация Ройтерс има минимум десетима починали и над 130 разрушени здания.

Епицентърът му е бил в планински регион на към 37 километра от Газиентеп, напълно покрай границата със Сирия на дълбочина 10 километра. В уеб страницата на EMSC са реагирали хора, усетили земетресението от Турция и Сирия, които го разказват като " мощно и ужасно ". Според някои " земята се е люляла към 40-50 секунди ”.



В рамките на час и половина след мощното земетресение сеизмологичните уреди са засекли още 7 труса с магнитуд над 5 по Рихтер. Сеизмичната интензивност в региона продължава, като досега са регистрирани над 20 вторични труса.

Turkey????
— Ismail Rojbayani (@ismailrojbayani)

Това е най-силното земетресение в Турция за последните 100 години и управляващите показаха опасения, че е лишило живота на хиляди. Секунди след труда избухна и голям пожар. По първична информация от локални медии се е взривил газопровод в региона на град Кахраманмараш в Югоизточна Турция, с население милион и 100 хиляди поданици. Медиите в града оповестяват за доста разрушени здания.

BREAKING: Powerful 7.8 magnitude earthquake strikes southern Turkey, injuring multiple people; multiple fatalities expected.
— Dredre babb (@DredreBabb)

Към момента няма данни за потърпевши български жители след мощното земетресение в Югоизточна Турция, оповестиха от Министерство на външните работи за Българска национална телевизия.

Вследствие на земетресението са умряли или се търсят над 30 души, има над 500 ранени и голям брой материални вреди.

Българските дипломатически представителства в Турция са осъществили съгласуваност с локалните управляващи, подържа се контакт и с представители на локалната изселническа общественост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР