Поредица силни експлозии разтърсиха днес центъра на афганистанската столица Кабул,

...
Поредица силни експлозии разтърсиха днес центъра на афганистанската столица Кабул,
Коментари Харесай

Ракетен обстрел в Кабул преди ключови преговори

Поредица мощни детонации раздрусаха през днешния ден центъра на афганистанската столица Кабул, като при някои грохотът беше като от ракети, съобщи Агенция Франс Прес.

Според локалните управляващи ракети са блъснали край строго охраняваната Зелената зона в центъра и в един северен квартал. Вътрешното министерство заяви и за две бомбени детонации, в това число една, която е блъснала полицейска кола. Загинал е чиновник на органите на реда, трима други са ранени, заяви БНР.

Атаката идва преди днешната среща на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в Катар с представители на афганистанското държавно управление и на талибаните, в чиито договаряния се следят признаци на прогрес. Официални лица оповестиха, че идните дни се чака пробив.

Ръководителят на американската дипломация ще има обособени срещи с двата преговорни екипа в столицата на Катар - Доха. Представители на афганистанското държавно управление и на талибаните водят мирни договаряния там от септември. Помпео ще се срещне също с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани и с външния министър на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР