Поредица от подозрителни събитияБританският Financial Times съобщи , че американският

...
Поредица от подозрителни събитияБританският Financial Times съобщи , че американският
Коментари Харесай

САЩ готвят цветна революция в Индия

Поредица от подозрителни събития

Британският Financial Times заяви, че американският милиардер Джордж Сорос, говорейки на Мюнхенската конференция по сигурността, е декларирал, че ръководителят на индийския конгломерат Adani Group Гаутама Адани и индийският министър председател Нарендра Моди са „ близки съдружници “. Сорос счита, че проблемите, пред които е изправен индийският холдинг, „ доста ще отслабят контрола на Моди върху федералното държавно управление на Индия “ и „ ще отворят вратата за по този начин нужните институционални промени “.

Сорос изложи обвиняванията си против Моди: „ Индия е забавен случай. Това е народна власт, само че нейният водач, Нарендра Моди, не е демократ... Подбуждането към принуждение против мюсюлманите беше значим фактор за неговия метеоритен напредък... Моди поддържа близки връзки както с отворени, по този начин и с затворени общности. Индия е член на квартета, който също включва Австралия, Съединени американски щати и Япония, само че купува доста съветски нефт с огромна отстъпка и прави доста пари от това. “

„ Неволите на Гаутама Адани ще подтикват „ либерален подем в Индия... Моди и бизнес магнатът Адани са близки съюзници; орисите им се преплитат... Адани е упрекнат в машинация с акции, акциите му се сринаха като къща от карти. Моди резервира безмълвие по въпроса, само че ще би трябвало да дава отговор и на въпроси на задгранични вложители в Народното събрание. Това доста ще разхлаби хватката на Моди върху индийското федерално държавно управление и ще отвори вратата за по този начин нужните институционални промени “, сподели Сорос, като на процедура прикани за промяна на режима в Индия.

„ Сорос е остарял, богат, самонадеян човек, който седи в Ню Йорк и към момента има вяра, че неговите възгледи би трябвало да дефинират по какъв начин работи светът “, сподели в отговор на нападките на американския милиардер, индийският външен министър Субраманям Джайшанкар който назова Сорос „ рисков ".

„ Това [изявление на Сорос] не е опит да се навреди на имиджа на Индия. Ако слушате деликатно, той приказва за промяна на режима. Индия постоянно се е сблъсквала с непознати сили, когато е била провокирана, и ще продължи да отвръща на удара в бъдеще “, сподели индийският министър за развиване на човешките запаси Смрити Ирани, който е член на ръководещата партия Бхаратия Джаната в Индия от 2014 година дружно с Моди.

Adani Group е един от най-големите индийски конгломерати с водещи позиции в енергетиката, селското стопанство и отбранителната индустрия. Ръководителят на фирмите Гаутама Адани неотдавна бе класиран на второ място в листата на най-богатите хора в света със положение от 128 милиарда $, по данни на Bloomberg.

Adani Group се разрасна с „ стремглава скорост “ през последните години, като Adani Enterprises набъбна с 2500% за пет години, значително заради скоростта, с която конгломератът отвори нови акции. Състоянието на Адани също нараства бързо. По данни на Forbes то се е нараснало от 8,9 милиарда $ през 2020 година до 125 милиарда $ до януари 2023 година

Западните медии отдават бързия напредък и капитализация на групата на околните персонални връзки на Гаутама Адани с индийския министър председател Нарендра Моди.

На 24 януари американската капиталова изследователска компания Hindenburg Research разгласява следствие от 106 страници за конгломерата Adani Group. След това общата капитализация на фирмите, съставляващи Adani Group, загуби $118 милиарда пазарна стойност за седмица (към 3 февруари 2023 г.), а нейният създател Гаутама Адани изпадна от описите на най-богатите хора в света.

Преди това Hindenburg Research разгласява вътрешна информация за китайските компании WINS Finance и China Metal Resources Utilization, което съществено намали цените на акциите им.

Ето по какъв начин те нападнаха China Metal Resources Utilization (CMRU): „ Ние имаме вяра, че China Metal Resources Utilization (CMRU) не е нищо повече от компания-зомби; организация, механически жива, само че в толкоз съществени финансови проблеми и обременена с толкоз доста червени флагове, че несъстоятелността наподобява неизбежна. “

В същия жанр е написано и следствието от 106 страници за активността на индийски конгломерат, в което се споделя, че Adani Group прави „ най-голямата машинация в корпоративната история “: твърди се, че конгломератът е забъркан в солидна машинация с скъпи бумаги и счетоводство, пране на пари, кражба на средства на данъкоплатците, корупция, основаване на офшорни подставени организации, напън върху държавни организации и свободата на печата.

Атаката на Hindenburg Research против Индия беше подкрепена от огромните американски медии.

„ Тази сага [докладът на Hindenburg Research] хвърля светлина върху връзката сред индийския бизнес и политическия хайлайф, поставяйки под въпрос дали Индия, изправена пред обвинявания в другарски капитализъм, може да се трансформира в световен стопански колос като най-близкия си азиатски противник Китай “, написа Time.

„ Измамата и неуспехът надали са обликът на Индия, който господин Моди желае да сътвори “, написа The New York Times, отбелязвайки, че „ историята за близки работни връзки сред 60-годишния Адани и 72-годишния Моди стартира съществено през 2002 година, когато индуистко-мюсюлмански протести опустошиха Гуджарат, щата на западния бряг на Индия, където господин Моди беше основен министър и където е основана Adani Group. Имиджът на господин Моди беше мощно оскърбен от всеобщите конфликти, при които бяха убити 1000 души, множеството от които мюсюлмани.

Британската BBC се причисли към офанзивата против Нарендра Моди, като издаде документален филм в две серии India: The Modi Question.

Първият епизод беше пуснат на 17 януари 2023 година Той се концентрира върху ранната политическа кариера на Моди и ролята му в протестите в Гуджарат през 2002 година, които се състояха, до момента в който той беше основен министър на щата. Филмът упреква Нарендра Моди в етническо пречистване на мюсюлманите. Във втория епизод, излъчен на 24 януари, деня, в който беше оповестен и отчетът на Hindenburg Research, " английските учени " приписват на Моди голям брой нарушавания на човешките права, свободата на печата и други " полезности ".

Отговорът на индийското държавно управление на прожекцията на този филм беше бърз и изострен. Министерството на информацията на Индия разгласи, че всички връзки към фрагменти от него би трябвало да бъдат неразрешени в обществените мрежи.

Канчан Гупта, представител на Министерството на информацията, назова документалния филм „ враждебна агитация и антииндийски отпадък “, а студентите, които прожектираха кино лентата тази седмица в университета в Керала, бяха упрекнати в изменничество.

В влиятелния Делхийски университет „ Джавахарлал Неру “, студенти, които се пробваха да създадат същото, се сблъскаха с спиране на електрозахранването и интернет, а десни групи хвърляха камъни по тях “, написа английският The Guardian.

Американският журналист Уилям Енгдал счита, че демаршът на Сорос, публикуването на отчета на Hindenburg Research и прожекцията на кино лентата India: The Modi Question са „ поредност от подозрителни събития, показващи, че англо-американската коалиция е почнала да се готви да смъкна Моди “.

През пролетта на 2024 година в Индия ще се проведат национални парламентарни избори, а тази година ще се проведат избори за щатски законодателни органи. Бъдещето на държавното управление на Нарендра Моди зависи от техния резултат.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР