Поредица от експлозии избухнаха през нощта във фабриката за боеприпаси

...
Поредица от експлозии избухнаха през нощта във фабриката за боеприпаси
Коментари Харесай

Мощни експлозии във фабрика за боеприпаси в Сърбия

Поредица от детонации избухнаха през нощта във фабриката за муниции „ Слобода “ в сръбския град Чачак, заяви националната телевизия, базирайки се на локалните управляващи. Няма потърпевши, заяви РТС, представени от БГНЕС.
" Около 1:30 ч. локално време са чути първите детонации в склада за муниции. Добре е, че детонациите и пожарите не са стигнали до индустриалните цехове ", сподели кметът Милун Тодорович.
Складовете се намират на 800 метра от портата на предприятието. Жителите на къщи наоколо до фабриката са били евакуирани или скрити в мазетата на къщите си, някои от които с напукани стъкла. В продължение на три часа придвижването наоколо до фабриката е било блокирано, само че до сутринта полицията е разрешила прекосяване през всички улици като се изключи тази, водеща към фабриката, където към момента се чуват детонации и се вижда пушек.
Според министъра на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин всички чиновници, работещи по време на детонацията, са били евакуирани в точния момент, няма потърпевши.
" Обмисляше се евакуация на забележителна част от града, само че нямаше потребност. След 24 часа от последния гърмеж пожарникарите ще могат да влязат ", съобщи вътрешният министър в утринния ефир на националната телевизия.
Три пожарни команди чакат детонациите да спрат, с цел да навлязат в региона.
Местните от Придворица оповестиха, че има потърпевши животни измежду добитъка им вследствие на детонацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР