Поредица от двустранни срещи проведе министърът на вътрешните работи на

...
Поредица от двустранни срещи проведе министърът на вътрешните работи на
Коментари Харесай

Катрин де Бол към Калин Стоянов: Имате нашата подкрепа за Шенген

Поредица от двустранни срещи организира министърът на вътрешните работи на България Калин Стоянов в Люксембург.


Той се срещна с изпълнителния шеф на Европол Катрин де Бол и й благодари за поредната поддръжка за страната ни в услията й за присъединение към Шенген. Министър Стоянов увери, че България ще работи интензивно, с цел да стане част от пространството до края на годината.

“Може да разчитате на нашата поддръжка за Шенген ”, съобщи Катрин де Бол.

Двамата разискаха съдействието сред България и Европол и означиха, че през последните години то се е засилило. “Сигурни сме, че и отсега нататък ще продължим в този дух ”, означи министър Калин Стоянов.

Той акцентира, че страната ни работи интензивно по противодействието на незаконната миграция, трафика на хора и наркотични субстанции, както и прането на пари. “Имаме сложени високи цели в противодействието на неистинските парични знаци ”, означи още той.

Двамата разискаха и общите стъпки по противопоставяне на незаконната миграция.

В срещата участваха още заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Любомир Николов и шефът на Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ старши комисар Валентин Костов, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Министър Калин Стоянов се срещна и с изпълнителния шеф на Фронтекс Ханс Лейтенс. “България високо цени дългогодишното съдействие и поддръжката, която получава от Фронтекс за справяне с трансграничните закононарушения и повишение успеваемостта на връщанията. ”, съобщи министър Стоянов.

Той означи, че неотдавна придобихме нов гранично-полицейски транспортен съд, чието присъединяване в оперативни действия на Фронтекс е планувано за четири месеца в края на 2023 година.

“Професионалният ни контакт е на чудесно равнище. Отношенията сред българската Гранична полиция и Фронтекс са образец за това по какъв начин организацията и страните членки могат да си сътрудничат ”, сподели изпълнителният шеф на Фронтекс.

В срещата взе участие и шефът на Главна дирекция „ Гранична полиция “ основен комисар Росица Димитрова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg