Поредица от данъчни облекчения; намаляване на ДДС в определени области;

...
Поредица от данъчни облекчения; намаляване на ДДС в определени области;
Коментари Харесай

COVID облекчение в Гърция: 50 гигабайта интернет за ваксинир...

Поредица от данъчни облекчения; понижаване на Данък добавена стойност в избрани области; покриване на нарастването на цената на електроенергията; специфичен проект за поддръжка на младите хора; 50 гигабайта интернет за имунизирани младежи, закупуването на още шест френски военни самолета Rafale, са част от ограниченията, оповестени от гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис от Международния панаир в Солун.

Мицотакис показа проекта на държавното управление и, както той се изрази: „ Гърция се трансформира, Гърция се движи напред и гледа нагоре “. Той включва ограничения за справяне с възходящите цени, данъчни облекчения за семействата, бизнеса и притежателите на парцели, само че също по този начин и ограничения за младежите.

" Това са ограничения, които важат за всички жители, само че най-много за младежите. Те не престават да облекчават данъчната и застрахователната тежест. Те се отнасят за приходите и имуществото на междинната класа. Но в това време те улесняват предприемачеството. Те поддържат жертвите на пандемията, изключително безработните, само че в това време гледат напред “, сподели Мицотакис.

Той сподели, че като се има поради, че Брутният вътрешен продукт на Гърция през второто тримесечие на тази година се е нараснал с 16,2 %, е преразгледана заложената цел за напредък за 2021 година от първичните 3,6 % на 5,9 %.

Обявени са 24 ограничения, оценени на над 3 милиарда евро и важат както за тази, по този начин и за идната година.

По отношение на младежите той разгласи народен проект, т.е. 7 ограничения и тактика в 90 точки, които ще бъдат обществено оценени през идващите шест месеца и включват: 1200 евро на месец за наемане на работа на младежи без трудов стаж, половината от които ще да бъде за работодателя и половината за служителя; унищожаване на специфичната такса за мобилни телефони за младежи до 29 години и по-евтин интернет; безвъзмездни 50 гигабайта интернет за имунизирани младежи на възраст от 15 до 17 години; както и премахването на налога върху наследството от родители на деца.

Гръцкият министър председател се концентрира също върху ограничения за справяне с повишението на цените на главните артикули и услуги, като разгласи нов временен енергиен фонд, който да покрие 80 % от нарастването на електрическата енергия за всяко домакинство; увеличение с 20% на таксата за отопление; понижаване на специфичния налог върху имуществото; понижен Данък добавена стойност за превоз, кафе, безалкохолни питиета, фитнес центрове, танцови учебни заведения, туристически пакети, кина и фуражи за фермерите. Той разгласи и данъчни облекчения за притежателите на компании.

Говорейки за пандемията, министър председателят акцентира, че „ стопанската система и обществото няма да затворят още веднъж “ и сподели, че имунизацията, която е безвредна и ефикасна, е налична за всички жители.

Речта на Мицотакис започва нощес 85-ия Международен панаир в Солун, който обичайно се организира всяка година през септември и е хазаин на задгранични изложители, страни от цялостен ​​свят, задгранични и локални политици и така нататък

Днес гръцкият министър председател ще организира обичайната конференция, на която ще отговори на въпроси, свързани с държавната политика и стратегия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР