Пореден удар на митниците срещу трафика на пари. Над 900

...
Пореден удар на митниците срещу трафика на пари. Над 900
Коментари Харесай

Един милион евро в тайник: Кой пренася недекларираните парите?

Пореден удар на митниците против трафика на пари . Над 900 хиляди евро бяха извадени от тайници на микробус на Капитан Андреево.

„ В петък предходната седмица на митническия пункт дойде товарен микробус, пътуващ със стока от Германия през България за Турция. При осъществена щателна митническа инспекция в кухини на страничната врата, както и на срещуположния ѝ край беше открито огромно количество валута “, споделя Георги Господинов, шеф на Министерство на правосъдието „ Капитан Андреево “.

Превозното средство е пътувал от Германия за Турция през България

Той разясни, че пачките са към 300 пачки. Става дума за тъкмо 901 590 евро , чиято равноценност е малко над 1,76 млн. лева

Снимка: Агенция „ Митници ”

Микробусът е ръководен от 43-годишен турски жител. Към момента има събрани сведения, само че те са обект на досъдебно произвеждане и то Министерство на правосъдието „ Капитан Андреево “ не дават спомагателна информация. Шофьорът е арестуван и са му повдигнати обвинявания.

Турски жител ги крил във вратите в шофьорската кабина

„ След привършване на бързото произвеждане, Търговско дружество „ Митници “ в Бургас има одобрена процедура . Установява се произхода на парите и те се лишават в интерес на страната “, изясни още Господинов.

Снимка: Агенция „ Митници ”

 

Той обаче посочи, че притежателят на парите може да получи сумата назад, в случай че успее да потвърди, че те са законно притежавани и не са добити по незаконен метод. В този случай ще му бъде наложена санкция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР