Пореден цирков спектакъл на сцената на държавните предприятия.От днес главната

...
Пореден цирков спектакъл на сцената на държавните предприятия.От днес главната
Коментари Харесай

Печели или губи ВМЗ Сопот?

Пореден цирков театър на сцената на държавните предприятия.

От през днешния ден основната роля пое ВМЗ " Сопот ", поради чието финансово положение през целия ден текат словесни престрелки сред служебният министър на стопанската система Никола Стоянов и към този момент остарелият ръб на шефовете.

Основата на абсурда е изказванието на Стоянов, че сдружението се е водело към банкрут изцяло съзнателно и че неговите доходи са спаднали тройно единствено през последните два месеца. Тоест - обвиняването е тъкмо към предходния ръб, назначен от Корнелия Нинова. Сега Стоянов трансформира ръководството и разумно - бе упрекнат в реваншизъм.

" Реваншизъм ли е, когато видиш някой да чупи витрина и я поправиш ", риторично попита през днешния ден той по време на изявление за бТВ.

И стартира да изброява забележките си - продажбите били за съвсем 90 млн. лева до май, в този момент са паднали под 30 млн. лева Малко откакто станал министър пък издал напътствие към обществените предприятия в системата на Министерството на стопанската система и промишлеността да спрат разплащания, с изключение на такива, имащи директно отношение към активността им. От " ВМЗ " обаче са упълномощили за часове и без конкурс строителни действия за 3 млн. лева Около половината от тази сума незабавно е била изплатена на компании като задатък.

Друг образец е този в " Кинтекс ", където са превели над 800 хиляди лева към офшорна компания в Дубай. Това бързане е извънредно притеснително. Затова са нужни дейности в този момент и незабавно, тъй като на следващия ден може да е късно, посочи министърът.

Следобедът обаче не закъсня, както и реакцията на остарялото управление на ВМЗ, отпред с към този момент някогашния ръководител Мариян Йовчев. На процедура цялото му ревю бе в цифри и данни, целящи да потвърдят само, че Никола Стоянов лъже.

" След началото на спора в Украйна фирми-посредници започнаха да изкупуват всичко, което се намира на склад в предприятието, в това число и залежали произведения, закупени преди време от МО. Реализираната продукция за полугодието е 238 млн. лв., а създадената - към 55 млн. лв.. И тъй като " съзнателно водим предприятието към банкрут ", сме актуализирали бзинес програмата за 2022 година на над 420 млн. лв.. В момента скалдовете са изметени и всичко още топло се продава на клиентите ", изясни Йовчев.

И заключи, че ВМЗ е в устойчиво състоение.

Неговият сътрудник - също към този момент уволнен - Иван Иванов пък продължи доклада в завода, като акцентира, че договорите и всички документи са налични и се съхраняват, въпреки че...

„... За два и половина месеца научих едно нещо - че нашият бизнес не обича шумотевица и искра на прожекторите ”.

На обвиняванията от ДКК за голям брой назначения в предприятието Иванов отговори с числа: направил е 222 назначения, от които 7 души са в административния личен състав на управлението, 12 – в производството и 190 служащи. Има и 13 стажанти.

Той прожектира и фрапантни фрагменти от санитарните пространства в завода. в тях се виждат бани с перденца вместо порти, тоалетни с олюпена мазилка, по няколко сантиметра плесен в столовата.

„ Когато влязох за първи път в цеховете - помислих си, че съм попаднал в 19-и век ", добави Иван Иванов. Сега заводът е изчистен, изискванията са усъвършенствани, на служащите от рисковото произвеждане се дава мляко и има строителна стратегия ", уточни той.

После на хоризонта излязоха членовете на новото управление. За разлика от своя министър Стоянов обаче те бяха много сдържани и дадоха обещание да създадат всичко допустимо да държат завода в положително здраве.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР