Пореден столичен квартал излезе на протест срещу застрояване в зелена

...
Пореден столичен квартал излезе на протест срещу застрояване в зелена
Коментари Харесай

Квартал Овча Купел не дава да се застрои зелена площ

Пореден столичен квартал излезе на митинг против застрояване в зелена повърхност. Жители на кв. " Овча купел " 2 се събраха да изразят недоволството си против желанието да бъдат издигнати две огромни здания наоколо до детски градини. На мястото в този момент има зелено простанство, а непоследствено до него са ДГ 33 " Сребърни Звънчета " и ДГ 84 " Детелина ", чиито дворове ще бъдат засенчени от бъдещите 8-етажни здания.

Според хората за постройките още няма позволение за градеж, а в първичния Подробен организационен проект едната от тях е трябвало да е пететажна. Миналата година обаче тихомълчком е направена смяна, без хората да бъдат известени. Не е било извършено и публично разискване, само че към този момент има издадена виза за планиране. Протестиращите се тревожат и от резултата на дейностите, които ще съпътстват градежа - звук, прахуляк и трептения до детските градини.

Има подадена тъжба в Столичната община, на която към момента няма отговор. Хората разчитат и на среща с основния проектант Здравко Здравков. Инициативният комитет " Овча Купел Дишай " ще продължи с митингите, до момента в който не реализира резултат.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР