Пореден срив на турската лира. През седмицата националната валута на

...
Пореден срив на турската лира. През седмицата националната валута на
Коментари Харесай

Шопинг истерия: Хиляди българи се юрнаха към Одрин

Пореден срив на турската лира. През седмицата националната валута на южната ни съседка означи следващ връх на амортизация по отношение на щатския $. У нас по формалния курс на Българска народна банка 1 лира към този момент се търгува под 6 стотинки, съобщи bTV.

Това докара до всеобща шопинг нервност и хиляди българи потеглиха за почивните дни на пазар в Одрин. Какви цени завариха там ревизира екип на bTV. В почивния ден по улиците на Одрин има повече българи, в сравнение с локални поданици.

Всеки втори българин пресмята на калкулатора на телефона си какъв брой му коства покупката в лв.. Иванка Димитрова е от Сливен и споделя, че с едно идване до Одрин подменя целия дрешник на децата си. Разказва, че облеклата и обувките са доста евтини. Семейство Генови са от Свиленград и най-малко два пъти месечно идват, с цел да пазарят. Бюджетът им е 300 лв.. Казват, че стоката е по-евтина, само че и по-качествена.

В профилираните магазини за млечни артикули може да се открие сирене на цена от 6 до 20 лв. за кг. Според българите всичко е по-качествено и по-вкусно. Много от магазините примамват клиентите с надписи на български, а продавачите са подготвени на всевъзможни трикове, с цел да продадат стоката си.

Хасан Хабилов е от Плевен и е трансформирал шопинг манията на българите към турските артикули в сполучлив бизнес с доставка на адрес. Евтиният пазар от Турция обаче може да ни бъде иззет на границата. Вносът на млечни и месни артикули от трети страни, да вземем за пример, е неразрешен.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР