Пореден случай на влак, атакуван с камъни в движение. Машинист

...
Пореден случай на влак, атакуван с камъни в движение. Машинист
Коментари Харесай

След атаката на влак с камък: Машинистите не се страхуват, но са притеснени

Пореден случай на трен, нападнат с камъни в придвижване. Машинист пострада откакто четири малолетни момчета счупиха челното стъкло на локомотива.

Зачестяват ли вандалските прояви против влаковете? Това разяснява в предаването „ Тази заран “ началникът на Дирекция „ Сигурност “ в БДЖ Тодор Тодоров.

Машинистът е с пострадвания на рамото и е наранено едното му око

„ Последиците биха били съдбовни, в случай че машинистът не беше запазил хладнокръвие и не е овладял машината. Можеше да изпусне влака от ръководство и да навлезе в населено място, да се възпламени и да нанесе огромни вреди “, изясни той.

Тодор Тодоров заяви още, че за цялата предходна година е имало 53 случая на хвърляне на камъни по движещ се трен. От началото на годината те са 37. Той е разговарял с един от машинистите, който е съобщил за ново нахлуване с камък от тази заран. Счупено е странично стъкло на вагон.

Машинистът е с пострадвания по рамото, наранено е и окото му

„ Обяснявам си всички тези случаи с неналичието на образование и на информация за заплахите. Трябва да се работи повече в обитаемоте места с преобладаващо ромско население, тъй като тези хора възприемат хвърлянето на камъни като детска игра. Това обаче е рисково “, сподели още началникът на Дирекция „ Сигурност “ в БДЖ.

Той разясни, че чиновниците на БДЖ са обезпокоени, само че не може да се каже, че са уплашени, тъй като са добре готови и реагират съответно във всевъзможни обстановки. Хвърлянето на камъни обаче е рисково освен за машинистите, само че и за пасажерите, които могат да получат пострадвания.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР