Пореден случай на насилие между деца. Този път две момичета

...
Пореден случай на насилие между деца. Този път две момичета
Коментари Харесай

Пореден бой между ученици, предлагат качването на клипове да се криминализира

Пореден случай на принуждение сред деца. Този път две девойки се биха пред учебното заведение в град Койнаре. Сбиването още веднъж е снимано и качено в обществените мрежи.

На видеоклипа се вижда по какъв начин две девойки на забележима възраст към 12 години се бият, а не малко деца гледат грозната сцена.
МОН с зов: Помогнете на учителите, вместо да ги обвинявате за експанзията сред деца
Учителите поставят всекидневни старания да лимитират експанзията измежду учениците, както и да минимизират отрицателните последствия от нападателно...
Прочети повече
„ 90% от случаите на принуждение се вършат, с цел да се снимат и да се качат за насмешка ”, сподели Асен Александров от Сдружението на шефовете в междинното обучение.

" Искаме в Наказателния кодекс да се каже, че качването на клипове с експанзия не е редно. Криминализирането се прилагало в Европа. Тежките прояви би трябвало да се включват в характерността на ученика, когато стане 12 клас ", съобщи в ефира на Нова телевизия Александров.

" Кибертормозът не може да се накаже даже със забележка ", означи той и добави, че би трябвало да има и санкция от 100 лв.. 

„ Трябва да има наказване за сходни клипове в интернет. Трябва да има рекламент, както е в другите страни. По-важно е за какво в учебните заведения има толкоз доста случаи на психическа и физическа експанзия. Това вреди на просветителната система ”, изясни от своя страна д- р Юлиян Петров от Синдиката " Образование " към КТ " Подкрепа ".
Арестуваха 15-годишен за нахлуване с камък над малолетно момче в София
Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 15-годишен юноша, който е нанесъл междинна телесна щета на 13-годиш...
Прочети повече
Според родители концепцията за глобяване граничи с изтощение. " Имаме потребност от предварителна защита. Децата, да вземем за пример, могат да бъдат карани да почистят коридора в учебно заведение или да боядисат оградата. Проблемът е в цялото общество`, считат настойниците. 

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР