Пореден случай на насилие между деца. Две момичета се биха

...
Пореден случай на насилие между деца. Две момичета се биха
Коментари Харесай

12-годишни ученички се сбиха пред входа на училище

Пореден случай на принуждение сред деца. Две девойки се биха пред учебното заведение в град Койнаре, Плевенско, пред очите на група други деца. Случаят е от края на предходната седмица, само че добива известност, откакто едно от децата снима сбиването. На видеоклипа се вижда по какъв начин две девойки на забележима възраст към 12 години се бият, а не малко деца гледат грозната сцена. Темата с багра сред девойките е водеща измежду множеството възпитаници. Децата споделят, че до сбиването се стигнало поради момче. Боят се случва пред вратата на двора на учебното заведение, само че съгласно управлението това е отвън неговата територия и не става въпрос за учебен случай.

Дирекрорката на учебното заведение Даниела Цоньовска знае за случилото се, без даже да е гледала клипа.

„ С участващите работи психолог. Извинили са се един на друг”, сподели шефът на СОУ „ Христо Смирненски “ Даниела Цоньовска пред Нова телевизия.

Оказа се, че поддържането на версията, че боят е станал отвън учебното заведение, е значимо утонение, защото при подобен случай Регионалното ръководство на образованието не се уведомило. Инспекторатът научи от нас за сбиването.

„ Ще проверим какви ограничения е подхванало учебното заведение, по какъв начин е разгледало случая, дали е имало някакъв спор межди учениците, дали е зает психолог и най-важното – работи ли се със семействата”, сподели Албена Тотева, шеф на РУО на МОН в Плевен.

Очаква се инспекцията на място да бъде през идната седмица, когато учениците се връщат в клас.

Снимка: Илюстративна

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР