Пореден случай на домашно насилие. Случаят е от Бургас. 45-годишен

...
Пореден случай на домашно насилие. Случаят е от Бургас. 45-годишен
Коментари Харесай

Увеличават се сигналите за домашно насилие след случая в Стара Загора

Пореден случай на домашно принуждение. Случаят е от Бургас. 45-годишен мъж, пийнал, нанесе побой на брачната половинка си и татко ѝ. Инцидентът се е случил в дома им. Според представители на центрове срещу насилието се следи растеж на сигналите за домашно принуждение в страната.

По думите на Антоанета Тодорова, контрольор в " Охранителна полиция " - Бургас, служителите на реда пристигнали на място са открили, че брачната половинка и татко ѝ са били с забележими следи от принуждение по лицето. Нападателят е тестван с дрегер за алкохол, а апаратът е отчел 1,74 промила.

Пострадалите са декларирали, че побоят е нанесен неоснователно. След инспекция излиза наяве, че предходната година същият мъж още веднъж е бил нанесъл удари върху брачната половинка си.

Според Женя Петрова, шеф на Центъра по предварителна защита против насилието " Деметра " - Бургас, дамите би трябвало да търсят помощ още при първите знаци за принуждение. Добави, че случаите на домашно принуждение са ежедневни, а дамите би трябвало да търсят помощ още при първите признаци на експанзия.

След случая с обезобразеното момиче от Стара Загора се регистрират по-високи равнища на сигнали, свързани с домашно принуждение. Това сподели пред Българска национална телевизия шефът на Кризисен център за деца и лица жертва на принуждение в Бургас Искра Делчева.

" След тези митинги, хората получиха повече кураж и храброст. Апелирам това да се случва все по-често ", добави тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР