Пореден случай на брутално поведение на шофьор на пътя в

...
Пореден случай на брутално поведение на шофьор на пътя в
Коментари Харесай

Блъсната с детето си жена в София: Даде газ, след като ни видя

Пореден случай на брутално държание на водач на пътя в София шокира обществеността. В него като по знамение невредими се отървават майка и дете. Жената е с пострадвания на ръката, а детето към момента е под мощен стрес.
Прочетете още
Те едвам не са прегазени, до момента в който пресичат измежду бял ден в столичния квартал " Толстой ". След случая, водачът ги подминава и бяга от местопроизшествието.

Вече обаче е хванат. Това заяви пред bTV инспектор Виден Димитров от „ Пътна полиция “.

До 500 лв. наказания и лишаване на брошура

„ Водачът, направил ПТП-то към този момент е открит. То е лице от мъжки пол. На 6 април в 20:17 часа в отдел „ Пътна полиция “ постъпи сигнала за потърпевшите пешеходци. Веднага е изпратен екип. При идване на място към този момент е имало сътрудници от Второ районно ръководство и екип на Спешна помощ “, разяснява контрольор Виден Димитров от „ Пътна полиция “.

Той уточни, че веднага са подхванати дейности за търсене на видеонаблюдение в региона, снети са записи

„ В случая водачът прави две административни нарушения – не пропуща преминаващите пешеходци. А откакто осъществя ПТП с тях, напуща мястото на случая. За непропускането на пешеходците глобата е в размер на 200 лв.. А за това, че е избягал след случая и не е уведомил органите на Министерство на вътрешните работи за случилото се, глобата е в размер от 100 до 300 лв. и лишаване на свидетелството за ръководство от 1 до 6 месеца “, уточни контрольор Димитров.

Коментар направи и потърпевшата в случая жена.

Според Румяна Георгиева тези ограничения не са задоволителни и са несъпоставими с два живота.

„ Така не се постъпва с хора. Ако беше той, в случай че беше неговото дете – по какъв начин щеше да постъпи? Ще бъде ли удовлетворен от отнемането на брошура за 1 месец? “, обърна се Румяна Георгиева към водача, който към този момент има формиран акт.

Тя прикани още хората да пазят децата и себе си.

„ След случая провалите бяха единствено по мен – на дясната ръка. Детето е с доста мощен стрес, уплах. Не чаках да се случи това. Прибирахме се от разходка в парка и спазвахме всички правила за секване – детето слезе от колелото, с цел да го бута при секване, аз вървях от външната му страна за колите, пресичахме допустимо най-бързо “, разяснява пострадалата в случая Румяна Георгиева.

„ Таксито беше подало сигнал за завой и беше понижило скоростта, в края на пресичането, то се ускори, удари ме мен, паднах към детето и към този момент нищо не помня. Помня по какъв начин изгубих ръката му и звука, който чух “, добавя още тя.

„ Когато станах, съседите от отсрещния блок бяха на прозореца и желаеха да ми оказват помощ, повиках ги, потърсих и моя брачен партньор. След това към този момент се обадихме за помощ на 112. Синът ми беше доста изплашен, питаше ме непрекъснато дали съм добре, дали съм жива. Плачеше от самото начало “, показа Румяна Георгиева.

„ Между мен и водача имаше зрителен контакт. Винаги виждам водачите, тъй като чакам реакции от тях. Детето подвигна ръка, че ще преминем – на това го учат и в учебно заведение “, добави още тя.

„ Ако водачът беше спрял след случая, нямаше да се стигне дотук. Усетих огромната поддръжка в обществените мрежи. Благодаря за нея “, съобщи Румяна Георгиева.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР