Пореден случай на безразсъдно шофиране и буквално летене по пътищата“

...
Пореден случай на безразсъдно шофиране и буквално летене по пътищата“
Коментари Харесай

Пандемията „летене по пътищата“: Ново видео на жена, която се хвали с „вдигане“ на 209 км/ч

Пореден случай на неразумно шофиране и безусловно „ хвърчене по пътищата “ сподели Нова телевизия. Потребител с името Дебора Радева, се похвали, че кара с 209 км/ч. Според съветника на премиера по пътна сигурност и някогашен шеф на КАТ Тенчо Тенев имало текст в закона, който може да вкара в пандиза нарушителите на пътя. Той обаче не се употребявал, тъй като за управляващите било по-лесно да ги глобяват.

„ Могат да го завъртят по член 325А. Виждат, че някой е наглец. Може по свидетелски показания “.  По думите на Тенев полицейските дежурства са малобройни и казусът с нарушаванията на пътя е кадрови.

„ Както има закон за футболното безчинство, по този начин би трябвало да има и за пътното ”, безапелационен е някогашният началник на КАТ. Тенев акцентира, че най-големият проблем са младите водачи.

Припомняме, че през миналите месеци случаите на шофиране със скорост рисково доста над допустимата зачестяват от ден на ден. Последният фрапиращ случай, поради който полицията беше на крайник, бе водач, който кара с 260 км/ч по столичното Околовръстно шосе. Мъжът самичък се похвали за това в обществените мрежи, а от полицията оповестиха, че автомобилът ще бъде спрян от придвижване.

Друг образец е Мис Силикон ” Катрин Йорданова, която сподели шофиране с 256 км/ч. После беше хваната с опиати и пусната против парична гаранция.

Общо 24 души са ранени при 14 тежки произшествия през последното денонощие, оповестиха на уеб страницата си от Министерство на вътрешните работи.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР