Пореден случай на агресия срещу деца в детска градина излезе

...
Пореден случай на агресия срещу деца в детска градина излезе
Коментари Харесай

Ще съдят ли майката, показала записа от градина в Бургас

Пореден случай на експанзия против деца в детска градина излезе на бял свят в четвъртък, когато в медийното се появи запис от детска градина „ Брезичка “ в бургаския комплекс „ Славейков “.

Шамари, пердах с пръчка, скубане и обиди

– скандалното държание на възпитателките е разкрито посредством скрита камера.

След абсурда родителите са разграничени на два лагера. Едни считат, че случилото се не би трябвало да бъде леке върху другите педагози, които имат добър метод към децата. Други разкриват, че техните деца са им споделяли за принуждение върху тях.

След тормоз на деца в детска градина: Човек с две лица

Сестра в детска градина: Отвратително говедо!

Мария Гюзелева е майката, популяризирала скандалния запис. Открила го

на флашка, която незнайно лице оставило на капака на автомобила ѝ ,

осведоми DarikNews – Бургас. Подозренията на шефа на ОДЗ „ Брезичка “ е, че точно тя е инсталирала нелегално камерата в забавачката. Можело да се стигне до съд, разкрива Мария.

Самата майка разяснява тази опция с думите: „ Ако това ще им помогне да спят умерено, ще ги излъжа, че аз съм я поставила. Не атакувам всички в градината, не атакувам и самата градина. Имам срещу лицата, които са снимани да малтретират децата. Г-жа Недева желае да ме съди. Нека ме съдят, съгласна съм. Но аз кого би трябвало да осъждам, че се вижда, че детето ми е измъчвано? “.

Досегашният шеф на градината Събка Недева също държи на своята позиция.

„ Пенсионирам се от понеделник. Мисля да изляза с достолепие от обстановката.

Наистина скърбя за случилото се, само че оставям, вижте, какъв прелестен екип, който съм построила, прелестна база за децата “, счита Недева.

Междувременно през днешния ден министърът на образованието и науката Красимир Вълчев беше запитан дали е належащо поради последния случай за принуждение върху деца в детска градина да има в допълнение видеонаблюдение в детските градини.

„ Поведението и дейностите на учителките в детска градина в Бургас, в която е упражнено принуждение против деца, са неприемливи и неоправдателни. Общината е подхванала всички ограничения, в това число и с спешни психолози, двете учителки са подали оставка, ще се търси отговорност и на шефа на детската градина “, сподели министърът пред публицисти.

В детската градина в Бургас е позволено непрофесионално и неетично държание, съобщи просветителният министър. Той означи обаче, че

би трябвало да има доверие сред родителите и учителите. По думите му заблуда е, че с механически средства може да се замести доверието.

„ Това са единични случаи и те не следва да хвърлят леке върху цялата учителска гилдия, тъй като огромната част от нея работи добре и безрезервно “, разяснява Вълчев. Той съобщи, че би трябвало да се намерят механизмите на равнище просветителна институция – детска градина или учебно заведение, с цел да се реагира на сходни случаи, като този в Бургас.

„ Подготвили сме оферти за взаимоотношение и ще наредим на управленията на просветителните институции да разработят етични правила, като такова обвързване те имат по Закона за предучилищното и учебното обучение – за основаването на етични кодекси “, изясни министър Вълчев.

Той сподели, че и в този момент има камери в детските градини, като по информация на община Бургас - в половината от детските градини има камери. „ Това обаче е решение на равнище просветителна институция и става със единодушието на родителите и на педагогическия личен състав.

Никой няма право да бъде сниман без негово предпочитание, само че би трябвало да подобрим доверието и може би камерите, в някаква степен, са метод за това, само че и рискуваме да го влошим в дълготраен проект “,

разяснява министър Вълчев.

Всички ние, сме си поверили децата на учителите, като доверието е част от актуалната просветителна система и с нито една камера не може то да се замести, съобщи той.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР