Пореден скандал около автомобилната компания Volkswagen - оказва се, че

...
Пореден скандал около автомобилната компания Volkswagen - оказва се, че
Коментари Харесай

Volkswagen използвала маймуни в тестове за вредни емисии

Пореден скандал към автомобилната компания Volkswagen - става известно, че тя е употребила маймуни в опит, в който животните са били принудени да вдишват отработени автомобилни газове, с цел да се ревизира токсичността на дизеловите излъчвания, оповестява DPA.

В проучвателен център в Албакърки 10 маймуни са били заключени в херметично затворен резервоар с анимационни филмчета, които да отвличат вниманието им, до момента в който вдишват отработени газове от Volkswagen Beetle.

„ Убедени сме, че научните способи, определени тогава, са били неправилни. Щеше да бъде по-добре тези проби въобще да не бъдат провеждани “, показва компанията.

Volkswagen осъди всички форми на злоупотреби с животни и „ помоли за амнистия за това неприятно държание и неправилна преценка на някои лица “.

Припомняме, че през 2015 година бе разкрито, че Volkswagen манипулира данните за количеството нездравословни газове, изхвърляни от колите ѝ в атмосферата. Скандалът, станал прочут като " Дизелгейт ", аргументи съществени финансови вреди на компанията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР