Пореден сигнал за висока сметка за ток. Семейство от шуменското

...
Пореден сигнал за висока сметка за ток. Семейство от шуменското
Коментари Харесай

Високи сметки за ток: Защо семейство се отоплява на дърва, а плаща 400 лв. на месец?

Пореден сигнал за висока сметка за ток . Семейство от шуменското село Царев брод се оплака, че дължи близо 400 лева И това в случай, че потреблението, съпоставено с предходен месеци, не се е трансформирало.

Елица стопира климатика в стаята, с цел да пести ток, защото месечна сметка за ток е 384 лева Сметката е непостижима за фамилията ѝ, което живее в шуменското село Царев брод.

Водноелектрическа централа „ Енина “ към момента работи с истинските си машини и зарежда обитаеми места

Въпреки че, по думите им, потреблението на електрическа енергия в семейството не е огромна, те недоумяват за какво за следващ път би трябвало да заплащат стотици левове.

Снимка: bTV

„ Буквално ние сме унищожени. Това са сметки, които са нереални за мен. За мен това е кражба. Как може да ни пишат такива сметки, аз не мога да си го обясня това нещо. Това е кражба “, безапелационна е Елица Христова.

До 18:30 часа без ток в Западна България са 5 хиляди консуматори

В студените зимни дни фамилията се топли на дърва, готварската печка е на газ, а уреда с най-голяма консумация на ток е 50-литровия бойлер. Дори е направена инспекция на инсталацията на къщата, само че още веднъж няма ясна причина за високите сметки. Ето за какво фамилията подава сигнал до енергоразпределителното сдружение.

„ Друго, което е по-важно, че самото напрежение на тока е ниско, 180-190 волта и това е през цялата година. Тук имам едно уредче, което  засича ампеража, волтажа и по този начин нататък. Амперажът си е добре – 50, нали 50 ампера би трябвало да е, само че тока доближава едвам 180-190 волта “, изяснява Димо Христов.

Според министерството следите на 123 дарени климатика се губят

След питане на bTV от „ Енерго про “ дават отговор, че „ клиентът е подал молба към сдружението за осъществяване на техническа инспекция, която следва да бъде осъществена “.

Снимка: bTV

 

„ Традиционно в зимните месеци потреблението на ток нараства поради захлаждането и това води до по-високи сметки,  значимо е да се вземе поради и повишението на крайните контролирани цени от 1 юли 2023 година “, изясняват още от сдружението.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР