Пореден сблъсък Русия-Украйна на дипломатическия фронт. В реч пред Съвета

...
Пореден сблъсък Русия-Украйна на дипломатическия фронт. В реч пред Съвета
Коментари Харесай

Сблъсък в ООН: Зеленски призова Русия са бъде извадена от Съвета за сигурност

Пореден конфликт Русия-Украйна на дипломатическия фронт. В тирада пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия в " най-тежките военни закононарушения " след Втората международна война. Той уточни, че търсенето на отговорност от Москва за всеобщи убийства на цивилни в окупирани украински градове би трябвало да е неизбежно.

Пред Съвета за сигурност украинският водач сподели малко видео на изгорени, окървавени и разчленени тела, в това число на деца в Ирпин, Димерка, Мариупол и Буча, където съгласно Украйна, съветските сили са умъртвили стотици цивилни.

Володимир Зеленски прикани Русия да бъде изключена от Съвета засигурност с цел да не може да блокира решения по отношение на войната, която сама e почнала. Той изиска и търсене на отговорност от Москва за военни закононарушения.

" Всеки издавал и изпълнявал незаконни заповеди, като е избивал нашия народ би трябвало да бъде изправен пред арбитражен съд, сходен на Нюрбергския. Искам да припомня на съветските дипломати, че хора като декор Рибентроп не са избегнали наказване за закононарушения през Втората международна война ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Руският дипломат в Организация на обединените нации отхвърли обвиняванията като неистини и съобщи, че до момента в който град Буча е бил под съветски надзор, нито един граждански не е бил подложен на каквото и да било принуждение.

" Не стреляме по цивилен цели с цел да спасим допустимо повече цивилни. Точно по тази причина не напредваме толкоз бързо, колкото чакат мнозина. Не действаме като американците и техните съдружници в Ирак и Сирия, където те изтриват цели градове от лицето на Земята. Те нямат благосклонност, само че ние изпитваме огромно съчувствие, тъй като тези хора са ни близки ", добави Василий Небензя, дипломат на Русия в Организация на обединените нации.

Съeдинените щати показаха, че виновните международни сили и световни водачи би трябвало да покажат темперамент и да се изправят против рисковата и непровокирата съветска експанзия против Украйна и света. Вашингтон желае изключване на Русия от Съвета по човешките права на Организация на обединените нации. Китай и Индия осъдиха гибелта на цивилни,но настояха за инспекция на обстоятелствата и без значение следствие в Буча.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР