Пореден сблъсък между МВР и прокуратурата по темата за изборите.

...
Пореден сблъсък между МВР и прокуратурата по темата за изборите.
Коментари Харесай

Демерджиев: Кметът на Симитли е агитирал в секция, прокуратурата бездейства


Пореден конфликт сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата по тематиката за изборите. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев насочи рецензия към прокуратурата по отношение на кмета на Симитли Апостол Апостолов.

По думите му той и притискал хора да гласоподават за съответна политическа мощ на изборите в неделя, а точно.

Демерджиев съобщи, че е подал сигнал в прокуратурата, само че от там отказали да образуват досъдебно произвеждане.

„ Кметът на Симитли, който се оказа, че, пропагандирал, тормозил една от секциите. И то секция, в която синът му е претендент за народен представител. Предприехме дейности, само че за наше страдание това е един от случаите, в които прокуратурата сподели, че, което се построи сред двете институции, може би е в заплаха “, сподели още служебният вътрешен министър.

„ Беше отказано да се формирано досъдебно произвеждане. Нека прокуратурата в детайли изясни претекстовете си за това. Нашето мнение по тематиката не е такова, събрахме задоволително данни “, добави Иван Демерджиев.

По думите му кметът на Симитли не е бил арестуван, защото там е бил и районният прокурор, под чието управление са се правили дейностите.

Демерджиев насочи и още една рецензия по отношение на различен случай – след злополука джип беше разпален на паркинга на полицията. От Министерство на вътрешните работи споделят, че от прокуратурата първо им забранили да разкриват детайлности за този случай, след което ги обвинили, че крият информация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР