Пореден сблъсък имаше днес по една от основните теми за

...
Пореден сблъсък имаше днес по една от основните теми за
Коментари Харесай

Раздор и напрежение в коалицията на тема „Северна Македония“


Пореден конфликт имаше през днешния ден по една от главните тематики за напрежение в ръководещата коалиция – тематиката „ Северна Македония “.

Външният министър Теодора Генчовска упрекна премиера Кирил Петков в секрети сделки. Той дефинира това като „ подправени вести “.

Пред bTV Теодора Генчовска разкри, че още през януари на консултативния съвет при президента е докладвано за напън извън по тематиката Северна Македония. Тя изясни, че паметни бележки от срещите на премиера Кирил Петков с европейски дипломати по тематиката няма и че самата тя не била канена на доста от тях.

Генчовска твърди още, че европейски дипломати споделяли, че е обсъждано решението на разногласието да се търси към този момент в предварителния развой по присъединение, в който взе участие и страната членка, а решенията се взимат без болшинство.

На взаимен брифинг с европейския комисар по разширението Оливер Вархеи министър председателят Кирил Петков отхвърли това и съобщи, че България има три условия към Северна Македония и няма да отстъпи от тях.

Вархеи изясни, че работи и с двете страни и мощно се надява до срещата на върха в края на юни да има решение.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР