Пореден сблъсък и размяна на задочни въпроси и отговори между

...
Пореден сблъсък и размяна на задочни въпроси и отговори между
Коментари Харесай

Отново искри между ГЕРБ и БСП, ябълката на раздора този път е казуса с Унгария

Пореден конфликт и замяна на задочни въпроси и отговори сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Този път тематиката е кой по какъв начин е дал своя вот от българска страна в Европарламента за наказания против Унгария.
 
„ Нямаше нито един сътрудник от ГЕРБ в Европейския парламент да гласоподава в поддръжка на отчета, призоваващ за наказания против Унгария “, разяснява на конференция евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в отговор на коментар на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Той уточни, че позицията на ГЕРБ е извънредно поредна.
 
Тази конференция е подбудена от " безпардонното лъготене на госпожа Нинова ", разяснява депутатът от ГЕРБ Тома Биков.
 
„ Четиримата евродепутати на Българска социалистическа партия са се държали по четири разнообразни метода “, уточни той и изброи: „ европейският шеф на Нинова Сергей Станишев дал своя вот " за " отчета, Момчил Неков бил " срещу ", Петър Курумбашев бил в залата, само че не дал своя вот, а Георги Пирински изобщо не бил в залата на Екологичен потенциал “.
 
" Исках да гласоподавам, но нямах предпочитание " - това е позицията на Българска социалистическа партия, разяснява Биков и означи, че Нинова е свикала Изпълнителното бюро след гласуването в Екологичен потенциал.-->
 
В петък водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява, че от четиримата евродепутати на Българска социалистическа партия единствено един - Сергей Станишев, е дал своя вот за наказания против Унгария. Тя прикани министър председателят Бойко Борисов да се въздържа от неистини и да си огледа неговата група, тъй като Ева Мейдел се е въздържала при гласуването.
 
Тома Биков уточни, че евродепутатите на ГЕРБ са дали своят вот срещу отчета против Унгария по кардинални аргументи, тъй като нито една страна член на Европейския съюз не може да бъде с лишен глас. Това не е европейска политика, съобщи той. Биков напомни, че по-късно държавното управление взе решение за разработване на позиция, когато този въпрос бъде подложен в Съвета на Европейски Съюз. Той означи, че не е ясно по кое време тематиката за Унгария ще бъде сложена на Съвета на Европейски Съюз.
 
Евродепутатът Андрей Новаков добави, че отчетът със глобите против Унгария е бил иницииран и прокаран главно с поддръжката на крайната левица, анархисти, комунисти и зелени. Не виждам по какъв начин човек, определящ се за десен, би го подкрепил, уточни той. Когато Екологичен потенциал е канил премиера на Унгария Виктор Орбан да изясни едно или друго, той постоянно се е отзовавал, добави Новаков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР