Пореден ремонт ще се извърши на злочестия бул. Донкудов в

...
Пореден ремонт ще се извърши на злочестия бул. Донкудов в
Коментари Харесай

Пореден ремонт на част от бул. Дондуков

Пореден ремонт ще се извърши на злочестия бул. " Донкудов " в столицата.
Ремонтните действия са на същото място, където бяха и преди 20 дни, на 4 ноември - в правата сред улиците „ Бачо Киро “ и „ Будапеща “. Този път, обаче, не се пренареждат паветата по самия бул., по който придвижването въври с цялостна пара, а на велоалеята. Самата велоалея към момента не е пусната за придвижване, само че беше изцяло подготвена още в средата на септември, както и цялата част от Министерски съвет до кръстовището с улица „ Г.С. Раковски “.
В момента са извадени част от паветата на велоалеята до бордюра и на тяхно място наподобява се слагат решетки за отводнителни канали. В същото време останалите елементи от велоалеята, които са в региона на някогашния Партиен дом /сега част от парламента/, сега се почистват стремително и се приготвят за стартиране.
Реконструкцията на бул. „ Дондуков “ стартира на 3 юли. На 15 септември бяха пуснати за придвижване две прави от него. Става дума за секторите от Министерски съвет до улица „ Г.С.Раковски “, където настилката е паваж, и от улица „ Кракра “ до бул. „ Васил Левски “. Последна бе пусната за придвижване правата сред улица „ Г.С.Раковска “ и бул. „ Васил Левски “. Ремонтът включва замяна на тротоарната настилка, релсовия път, паважната настилка, тръбна мрежа, контактна мрежа. Трите прави не бяха затворени по едно и също време, а поетапно, с цел да не се основава напрежение измежду водачите в така и така претрупания столичен трафик. Първо бяха затворени за придвижване първата и третата права.
На 4 ноември, събота, т.е. повече от месец и половина, откакто придвижването по булеварда в региона от Министерски съвет до улица " Г.С.Раковски " беше реалност и настилката от павета бе подредена, се наложи нейното коригиране. Става дума за правата на „ Дондуков “ сред улиците „ Бачо Киро “ и „ Будапеща “. Движението там беше заградено и майстори пренареждаха още веднъж паветата, които бяха сложени напълно неотдавна.
На въпрос на БГНЕС за какво се е наложил този ремонт след ремонта, заместник-кметът Евгени Крусев съобщи на 7 ноември, че ремонтът на бул. „ Дондуков “ още не е завършил. „ Има още работи, които има да се извършват по велоалеята, по паветата, където това е належащо. Вчера беше направена първа проба с трамвайна мотриса през новия бул. по този начин, че работата продължава. Когато завърши ремонтът ще може да приказваме за приключен бул. “, добави тогава зам.-кметът по превоз.
Евгени Крусев увери тогава още, че всички наказания, които могат да бъдат наложени и, които са установени от надзора, ще бъдат наложени и ще бъдат приспаднати от заплащането към фирмата-изпълнител на градежа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР