Пореден протестВзели 125 лв. вместо 300 лв.Съдебни охранители и надзиратели

...
Пореден протестВзели 125 лв. вместо 300 лв.Съдебни охранители и надзиратели
Коментари Харесай

Надзиратели: Излъгаха ни за увеличение на заплатите

Пореден митинг
Взели 125 лева вместо 300 лева

Съдебни охранители и надзиратели излязоха през днешния ден на следващ митинг пред Съдебната палата в София, както и в други градове на страната. Те упорстват да получат обещаното нарастване на заплатите си и настояват, че са били излъгани за размера на покачването.

“През цялото време ни беше обяснявано, че тази сума не зависи от актуализацията на бюджета, която се одобри от Народното събрание, че тази сума е заделена във фонд, в който тези пари ги има.”, съобщи Красимир Бекяров от синдиката на правосъдните охранители.

Работещите в правосъдната защита са били неприятно сюрпризирани от възнагражденията си за месец юли, които съгласно тях са една трета от контрактуваното с правосъдния министър Надежда Йорданова, съобщи ръководителят на синдиката в Благоевград Гаврил Митушев. “Беше дадено 300 лв., в действителност усилиха заплатите със 125 лева”. Последното нарастване на възнагражденията на чиновниците в правосъдната защита беше през 2018 година, когато те още веднъж излязоха на митинги с гледище методиката за установяване на заплатите им да бъде като тази на сътрудниците им във вътрешното министерство.

Предвидено е на следващия ден правосъдните охранители да създадат шествие от Министерството на правораздаването през финансовото министерство до Министерския съвет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР