Пореден протест срещу презастрояването ще се проведе в столичния квартал

...
Пореден протест срещу презастрояването ще се проведе в столичния квартал
Коментари Харесай

Два протеста срещу презастрояването в Младост

Пореден митинг против презастрояването ще се организира в столичния квартал " Младост ", оповестиха във Фейсбук уредниците на проявата.
Гражданите се събират на 2 август от 19:00 ч. в региона на парка, където е планувано да се строи 7-етажна постройка. Протестиращите упорстват за неотложно прекъсване строителните действия, опазване на парка в настоящия му тип и включването му в зелената система на Столична община.
Освен там обаче, митинг ще има и против детския център, прочут като " Патиланци ", където се планува построяването на Г-образна жилищна постройка с 8 жилищни секции, на 9 етажа.
Исканията на протестиращите са:
- осъществяване от Столична община на инспекции на всички процедури, по които са възобновени или продадени парцели в рамките на Район " Младост ".
- редом с инспекциите кметът на София госпожа Йорданка Фандъкова да издаде Заповед за допускане на устройствена процедура по актуализация на настоящите цялостни подробни устройствени проекти на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3, Младост 4, Горубляне и Полигона, като в нея да бъдат дефинирани и отразени виталните пространства, които жителите употребяват. В тези витални пространства би трябвало да бъде включена и съответна буферна зона, която да не разрешава градежи в непосредствена непосредственост до детски площадки и обекти на отдиха. Частните парцели, които попадат в виталното пространство на хората, да бъдат урегулирани за необятно публично прилагане, с цел да подлежат на отчуждаване.
- неотложно прекъсване на строителните действия.
- на вложителите да бъдат препоръчани равностойни общински терени на безконфликтно място.
- отпадане на плануваните 8-етажна постройка и два търговски обекта в парка до магазин " Лидъл ".
- опазване на двата терена в досегашния им тип и включването им в Зелената система на Столична община.
" Обръщаме се към всички поданици на " Младост ". От нашите последващи дейности зависи каква ще бъде средата, в която ще прекараме живота си. Дали ще живеем в бетонно гето, или ще защитим това, което е изконно право на жителите, обезпечено от Конституцията на Република България - правото на удобна и здравословна околна среда ", написа още в апела за митинг в обществените мрежи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР