Пореден протест срещу единствения кандидат за нов главен прокурор Иван

...
Пореден протест срещу единствения кандидат за нов главен прокурор Иван
Коментари Харесай

Пореден протест срещу единствения кандидат за нов главен прокурор Иван Гешев

Пореден митинг против единствения претендент за нов основен прокурор Иван Гешев. Организатор на събитието е съдружие " Боец ". Недоволните се събраха този следобяд пред Съдебната палата в София.

Протестът стартира в 17:00 пред Съдебната палата. Демонстрантите желаеха промени в правосъдната система, както и отдръпване на Иван Гешев. Също по този начин се чуха апели за оставка на държавното управление.

Малко откакто митингът стартира пред Съдебната палата пристигнаха и група мъже, които стачкуващите дефинираха като платени провокатори. Никой от неканените посетители не можа да обясня за какво е пристигнал.
 Георги Георгиев, ръководител на гражданско съдружие " Боец ": Държим държавното управление отговорно за тази обстановка, защото в негово лице, в лицето на министъра на правораздаването не беше излъчена втора кандидатура, гражданска кандидатура, каквато опция имат те и това лиши жителите от избор. Христо Казашки: Не може да има надпреварване с един кон. Трябва да има най-малко двама индивида, в реда на нещата е. Христо Коцев: Който посмее да се опълчи на статуквото по един или различен метод, бива притихнал и по тази причина сме тук да подкрепим възможна смяна, за която се надявам за нашите деца, за нас не знам дали ще я забележим.
Пленумът на Висшия правосъден съвет през днешния ден взе решение чуването на Иван Гешев да бъде на 24 октомври.

Прокурорите, които застават зад неговата номинация, обявиха, че не го поддържат под строй. От Асоциацията на прокурорите подсетиха, че още в първите месеци на годината са обрисували профила на бъдещия обвинител номер едно и издигнатата по-късно номинация на настоящия заместник-главен прокурор се приближава най-близо до този профил. Прокурорите видяха и опит за политическа интервенция в тези митинги.
Елин Алексов, зам.-председател на Асоциацията на прокурорите, прокурор във ВКП: Всеки от сътрудниците прокурори вижда част от себе си в това, което прави господин Гешев. Като желая да кажа, че това, което се вижда от обществото, че той участва на брифинги, взе участие в акции, участва във значими интервенции в разнообразни елементи на страната е върха на айсберга.Христо Колев, прокурор в Окръжна прокуратура Бургас: Прокурор Иван Гешев е работил с доста от прокурорите, които го поддържаха. Това е извънредно значимо, защото до този миг нито един от досегашните основни прокурори не беше работил в системата на прокуратурата.Сийка Милева, прокурор в Специализираната прокуратура: Политиците нямат право да въздействат върху избора на основен прокурор, върху това кой да бъде ръководител на Върховен касационен съд или кой да оглави лекарския съюз да вземем за пример.
От съдружие " Боец " обявиха, че на следващия ден вечер още веднъж излизат на митинг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР