Пореден протест под надслов #Газwithme се провежда пред президенството в

...
Пореден протест под надслов #Газwithme се провежда пред президенството в
Коментари Харесай

Пореден протест #Газwithme пред президентството и шествие в подкрепа на Украйна

Пореден митинг под надпис #Газwithme се организира пред президенството в София. Малобройните стачкуващи показват несъгласието си с вероятно започване на договаряния с " Газпром " от служебното държавно управление.

Третата по ред самодейност #Газwithme беше оповестена за 18 часа пред постройката на президентството. И довечера под прозорците на президента Румен Радев стачкуващите желаят служебното държавно управление да не обвързва още веднъж България с Русия посредством " Газпром ".

Поредният митинг под прозорците на президентството е малочислен, само че пък полицейското наличие е засилено.

" Протестираме против неуместното решение на държавното управление за обновяване на договарянията с „ Газпром “ за взимане на съветски газ ", сподели за Българска телеграфна агенция Александър Герасим. Той носеше украинско знаме в поддръжка на „ нашите украински братя “ и на тяхната „ нова самостоятелност “, която, по думите му, би трябвало да извоюваме дружно с тях.

Смятам, че България би трябвало да приключи всевъзможни връзки с Русия, уточни за Българска телеграфна агенция Евгени Добрев. Той сподели, че стачкува както по политически, по този начин и по прагматични аргументи. Не желая да заплащам скъпо за съветски газ, сподели Добрев. Тук сме да почетем и националния празник на Украйна, и да подкрепим нашите братя, означи той.

Решението е азербайджански газ, стартиране на въпросния интерконектор, газова съгласуваност с Турция и Гърция, където има свободни количества, уточни Мартин Димитров от " Да, България ".

По късно митингът #Газwithme ще се слее с мирното шествие за Свобода и самостоятелност, проведено от украинските жители в България.

Днес - 24 август, украинската страна отбелязва своята самостоятелност, както и шест месеца от началото на военните дейности.

Шествието е за независимост и самостоятелност ще тръгне от площад " Независимост " към бул. " Мария Луиза " и бул. " Ал. Стамболийски " и ще приключи пред паметника на украинския стихотворец Тарас Шевченко на пл. " Възраждане ", където се чака да бъдат положени цветя.

Източник: БНР, Българска телеграфна агенция, Българска национална телевизия

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР