Пореден протест на служители във Външно министерство с искане за

...
Пореден протест на служители във Външно министерство с искане за
Коментари Харесай

Пореден протест на служители на МВнР с искане за по-високи заплати

Пореден митинг на чиновници във Външно министерство с искане за по-високи заплати.

Дипломатите се събраха пред Министерски съвет в поддръжка на думите на служебния министър председател Гълъб Донев от петък, че до края на декември казусът с повишението на приходите им ще се реши.

Служителите на Външно министерство стачкуват дейно от 2 декември. Те упорстват за 100 процентно нарастване на най-ниските заплати и диференцирано нарастване на останалите хонорари. Искат и нарастване на средствата за командировъчни.

Докато тече стачката, част от дирекциите на министерството не обслужват жители.

" Нашият митинг през днешния ден е с искане да имаме писмени уверения и най-накрая да можем да подпишем едно съглашение, с което да приключим нашите протестни дейности ", сподели Мартин Колев, ръководител на професионалното обединяване в Министерство на външните работи.

" Говори се за въпросните 30%,които нашият министър е изискал с отчет от министър-председателя, само че към момента нямаме никакви уверения и по тази причина сме тук.

Българска национална телевизия:На най-ниските искахте 100 %?

Доколкото разбираме на този стадий това няма да се случи, само че въпреки всичко ще има диференциран метод, тъй че най-ниските заплати да имат най-голямо нарастване ", сподели Людмил Илиев, зам- ръководител на професионалното обединяване в Министерство на външните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР